Νέος όρος «μη παρακολουθών/ούσα» για μαθητές των ΕΠΑΛ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2017 13:34

Για την εισαγωγή νέου όρου, που αφορά στις αδικαιολόγητες απουσίες μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) της χώρας, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε) και σε επιτολή της προς τον υπουργό παιδείαςς, αναφέρει συγκεκριμένα:

«στην Υ.Α. 103539/Δ4/24-6-2016 η οποία ενσωματώθηκε στην Υ.Α. 133381/Δ4/12-8-2016 (Φ.Ε.Κ./τ.Β΄/2427/24-8-2016) «Εγγραφές - Μετεγγραφές - Φοίτηση μαθητών/τριών στα Επαγγελματικά Λύκεια.», γίνεται για πρώτη φορά επίσημα η εισαγωγή του όρου «μη παρακολουθών/ούσα».  Ο όρος αυτός από εμάς κρίνεται αδόκιμος και ως προς την εφαρμογή του χρειάζεται αρκετές διευκρινήσεις.

Η Ομοσπονδία μας ανατρέχοντας στις αντίστοιχες αποφάσεις ”Εγγραφών – Μετεγγραφών – Φοίτησης” για τους άλλους τύπους σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Γενικά Λύκεια δεν βρήκε αυτές τις διευκρινήσεις. Και δεν τις βρήκε διότι δεν υπήρχαν . Και δεν υπήρχαν διότι δεν χρησιμοποιείται πουθενά αλλού ο όρος «μη παρακολουθών/ούσα». Αυτός ο όρος είναι εφεύρημα μόνο για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ..
Δεν μπορούμε να δεχθούμε, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εάν θέλετε να εξαλείψετε αυτή την ‘ρατσιστική’ αντιμετώπιση απέναντι στους μαθητές μας και να εφαρμόσετε την αρχή της ισότητας, που επιβάλει την ίση μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων, παρακαλούμε να αποσύρετε άμεσα και πριν αρχίσουν οι συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για το Α' τετράμηνο, τη παράγραφο 5, του άρθρου 16 της Υ.Α. 133381/Δ4/12-8-2016 (Φ.Ε.Κ. /τ.Β΄/2427/24-8-2016) , που αναφέρει:
«5. Στην ειδική πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων κάθε Α' τετραμήνου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι το άθροισμα των απουσιών του/της μαθητή/τριας είναι μεγαλύτερο από τον αριθμό απουσιών που χαρακτηρίζει τη φοίτηση ανεπαρκή, ο/η μαθητής/τρια χαρακτηρίζεται ως μη παρακολουθών/ούσα και δε λαμβάνεται υπόψη α) στα αριθμητικά δεδομένα του τμήματος για τις αναθέσεις των μαθημάτων, θεωρητικών και εργαστηριακών, καθώς και β) στον προγραμματισμό τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass