Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

Προσπαθούν να διαλύσουν τη δημόσια εκπαίδευση

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 9:15

«Μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, αύξηση ωρών διδασκαλίας, αύξηση μαθητών ανά τάξη, μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι, κλείσιμο σχολείων σε ακριτικές περιοχές, ήταν οι «εξαγγελίες» του προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) Ελλάδας…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), και επισημαίνει επίσης: «Την έντονη αντίδραση βουλευτών και φορέων προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) που περισσότερο ως εκπρόσωπος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και λιγότερο ως επικεφαλής εργοδοτικού συνδικάτου «προανήγγειλε» ακραίες πολιτικές για την εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρισκόμενος σε «προεκλογική» έξαρση εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ανέλυσε το (όπως το χαρακτήρισε) «όραμά» τους για την εκπαίδευση προαναγγέλλοντας:

Μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ο αριθμός τους είναι «μεγάλος»

Κι άλλες απολύσεις: Με την «εξαγγελία» του για διδακτικό ωράριο 25 ωρών για όλους τους εκπαιδευτικούς, απολύεται τουλάχιστον το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη περισσότερες απολύσεις, αλλά και μαζικό κλείσιμο σχολικών μονάδων. Σαν να μην έφταναν τα προηγούμενα, ο εν λόγω μίλησε για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη τουλάχιστον στους 32 κατά τα …ευρωπαϊκά πρότυπα. (Παραλείπει, βέβαια, εντέχνως να αναφέρει ότι στην Ευρώπη σε τάξεις με μεγάλο αριθμό μαθητών τα σχολεία προσλαμβάνουν βοηθούς δασκάλων, παιδοψυχολόγους κ.λπ.).

Εντατικοποίηση (και φροντιστηριοποίηση) της εκπαίδευσης. Τα μαθήματα θα πρέπει να διαρκούν μέχρι τις 20 Ιουλίου!

Λουκέτο στα σχολεία των παραμεθόριων περιοχών (απομακρυσμένα νησιά, ορεινές περιοχές), όπου θα προβλέπεται πλέον μάθημα… “εξ αποστάσεως”».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass