ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερώθηκαν για τα Βρετανικά Πανεπιστήμια

*Κάποιοι σπεύδουν να προλάβουν τις συνέπειες του Brexit

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2017 14:15

Έκθεση Βρετανικών Πανεπιστημίων από το British Council διεξήχθη προχθες στη Λάρισα που ήταν ο τρίτος σταθμός μετά την Πάτρα, τα Ιωάννινα ενώ στο φινάλε ακολουθεί το Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», εκπρόσωποι από Βρετανικά Πανεπιστήμια ήταν στη διάθεση των υποψηφίων φοιτητών για να απαντήσουν στα ερωτήματά τους. Στην έναρξη έγινε ενημερωτική ομιλία, από εκπαιδευτικό σύμβουλο του British Council, στα Ελληνικά με θέμα «Σπουδές στη Βρετανία –ό,τι χρειάζεται να ξέρετε πριν ξεκινήστε τις αιτήσεις σας». Οι ενημερωτικές παρουσιάσεις, κάλυψαν όλα τα ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση, τη ζωή και τον πολιτισμό στη Βρετανία.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους εκπροσώπους από 7 πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την Education Marketing Manager κ. Κατερίνα Φέγγαρου η εκδήλωση πήγε «ανέλπιστα καλά στη Λάρισα αφού περίπου 170-180 άτομα απ’ όλη τη Θεσσαλία είχαν την ευκαιρία να μάθουν ό,τι τους χρειάζεται για τις σπουδές. Είδαμε εκτός από τη Λάρισα, παιδιά από τα Τρίκαλα, τον Βόλο και γενικά όλη τη Θεσσαλία. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών έδειξαν ενδιαφέρον να φύγουν ακόμα και αυτό τον Σεπτέμβριο». Ο λόγος σύμφωνα με την ίδια είναι πως «δεν έχουν ξεκινήσει οι διαφοροποιήσεις λόγω Brexit. Όπως θα εισαχθούν στο εκπαιδευτικό έτος 2017- 2018 έτσι θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ καλό κίνητρο».

Σύμφωνα με την κ. Φέγγαρου στις πρώτες θέσεις της επιλογής κατεύθυνσης των Ελλήνων φοιτητών στην Αγγλία είναι τόσο για το πτυχίο όσο και για το μεταπτυχιακό παρουσιάζουν τα οικονομικά, το μάνατζμεντ, η μηχανολογία αλλά τα τελευταία χρόνια και η ειδική αγωγή. Γεωγραφικά δεν υπάρχουν κριτήρια καθώς η ίδια τονίζει πως «κάθε πανεπιστήμιο στην Αγγλία έχει και Έλληνες, είτε σαν φοιτητές είτε σαν προσωπικό».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass