ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

«Από την έρευνα στη διδασκαλία»

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2017 11:30

Ξεκίνησαν χθες, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, οι εργασίες του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Από την έρευνα στη διδασκαλία».

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το «Future Library», το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», με τη συνεργασία των σχολικών συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας Ιωάννη Ηλιούδη και Ηλία Λούκα.

Το σεμινάριο στοχεύει στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητών φροντιστηρίων, ανέργων καθηγητών και φοιτητών για τα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλης Γυμνασίων και Λυκείων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία.

Οι χθεσινές εισηγήσεις αφορούσαν στα θέματα: «Ο Σολωμός, η σάτιρα και η Γυναίκα της Ζάκυθος» (Κατερίνα Τικτοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, ΑΠΘ), «Η σύγχρονη κριτική σκέψη για την Αντιγόνη του Σοφοκλή» (Ευφημία Καρακάντζα, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών).

Οι σημερινές εισηγήσεις, που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί, αφορούν στα εξής θέματα:

 «Ελευθέριος Βενιζέλος: μεθοδολογία διακυβέρνησης» (Ευάνθη Χατζηβασιλείου, καθηγητή Ιστορίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

 «Το τραπεζικό σύστημα: Από το σιωπηλό εμπόριο στην πολιτική της ανοικτής αγοράς και στη λειτουργία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας» (Ζιζή Σαλίμπα, διδάκτορα της Οικονομικής Ιστορίας, Εμπειρογνώμονα). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass