ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΥΣΤΕΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ένα «πολύπαθο» σχολικό κτίριο

* Σοβάδες αποκολλήθηκαν από ταβάνι σχολικής τάξης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 21:50

Σε νέες περιπέτειες μπήκαν τέσσερα συστεγαζόμενα σχολεία της Λάρισας, με φθορές που παρουσιάστηκαν και πάλι στο σχολικό τους κτίριο.

Οι πόρτες τους έκλεισαν από χθες και θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη κλειστές, στην είσοδο δασκάλων και μαθητών τους, αλλά και όλων των τμημάτων του ΚΔΑΠ Δήμου Λάρισας και των Συλλόγων που φιλοξενεί τις απογευματινές ώρες λόγω πτώσης σοβάδων σε σχολική τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όταν ευτυχώς δεν λειτουργούσε το σχολείο.

Το «πολύπαθο» σχολικό κτίριο, στο κέντρο της πόλης μας, των 4ου και 37ου Δημοτικών Σχολείων και 37ου και 28ου Νηπιαγωγείων, δεν πρόλαβε να κλείσει ακόμη τις «πληγές» που άνοιξε ο παγετός φέτος τον χειμώνα στις εγκαταστάσεις του, προκαλώντας πολλά προβλήματα στη λειτουργία του (θέρμανση, ύδρευση κ.ά.) και βρίσκεται και πάλι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα, που απειλούν την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων του.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα δύο δημοτικά σχολεία, που συστεγάζονται, ήταν από τα τελευταία που άνοιξαν τις πύλες τους, μετά τον καταστροφικό παγετό, προκειμένου να επιδιορθώσουν βλάβες που παρουσιάστηκαν, ενώ στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και άλλες καταστροφές στο κτιριακό τους συγκρότημα, όπως καθιζήσεις φρεατίων κ.α.

Το γεγονός μιας ακόμη φθοράς του κτίσματος, με την πτώση σοβάδων από ταβάνι σχολικής τάξης, που κρίθηκε άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων, έφερε ξανά στο προσκήνιο τον προβληματισμό γονέων και εκπαιδευτικών για τη συχνότητα φαινόμενων φθοράς, σε ένα κτίσμα που παραδόθηκε σε λειτουργία το 2007!

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Βασιλική Αρσενίου, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ανοίγοντας την πόρτα να μπουν σε σχολική αίθουσα του 1ου ορόφου του σχολείου, δάσκαλοι και μαθητές της Ε’ τάξης, αντίκρισαν ένα μισογκρεμισμένο ταβάνι. Σοβάδες βρίσκονταν πάνω στα θρανία και στο πάτωμα της αίθουσας.

Η κατάσταση κρίθηκε φυσικά επικίνδυνη και η αίθουσα παρέμεινε κλειστή, ενώ παράλληλα η διευθύντρια ενημέρωσε γι’ αυτό τόσο τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων όσο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σωτήρη Βούλγαρη, από την περασμένη Παρασκευή οι αρμόδιοι φορείς τόσο της εκπαίδευσης όσο και του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούλγαρης ανέφερε στην «Ε», πως μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έγινε προσπάθεια να βρεθεί άμεσα μια λύση αποκατάστασης της ζημιάς από τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, αλλά παράλληλα εκφράστηκαν προβληματισμοί για τη σταθερότητα και την άρτια κατάσταση και των ταβανιών των υπόλοιπων σχολικών αιθουσών, με αποτέλεσμα να κλείσουν χθες τα τέσσερα σχολεία, προληπτικά για λόγους ασφαλείας, ώστε να διενεργηθεί σχετικός έλεγχος στα ταβάνια των σχολικών αιθουσών.

Η διενέργεια ελέγχου στις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος, από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, που ήδη ξεκίνησε, αποφασίστηκε χθες, σε ευρεία σύσκεψη που είχαν στο δημαρχείο, οι δύο αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σούλτης, Δημ. Μαβίδης, με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλγαρη, με εκπροσώπους του διδακτικού προσωπικού των σχολείων, με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών τους και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων κ. Θωμά Δαούλα.

«Προληπτικά, θα παραμείνουν την Τρίτη 14 Μαρτίου, κλειστά τα τέσσερα σχολεία, μέχρι να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλείς οι σχολικές τους αίθουσες… Ειδικά συνεργεία θα ελέγξουν όλα τα ταβάνια…», τόνισε στην «Ε» ο κ. Βούλγαρης.

Να σημειωθεί ότι χθες κλήθηκαν εσπευσμένα οι γονείς των μαθητών, για να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, ενώ παράλληλα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης ΠΕ Λάρισας και σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, αναστέλλεται η λειτουργία του συγκροτήματος που αποτελείται από τα 4o και 37o Δημοτικά Σχολεία και τα 28o και 37o Νηπιαγωγεία, που στεγάζονται στο ίδιο διδακτήριο, στις 13 και 14 Μαρτίου 2017, λόγω εκτεταμένων τεχνικών ελέγχων στις οροφές όλων των χώρων, όπως επίσης και επισκευών αποκατάστασης από συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass