Μαθητές τίμησαν το έργο του Καζαντζάκη

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2017 18:08

Οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά, παρουσίασαν μια πλούσια εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη για τα 60 χρόνια απουσίας του.

Είναι η δέκατη συνεχόμενη χρονιά, που το ΕΠΑΛ Παλαμά, υλοποιεί ετήσια αφιερώματα σε κορυφαίους υπηρέτες του πνεύματος και της τέχνης της χώρας μας και εντυπωσιάζει το κοινό.
Οι μαθητές με κοστούμια που οι ίδιοι επιμελήθηκαν παρουσίασαν αποσπάσματα από το έργο του Ν. Καζαντζάκη συνοδευόμενα από τη χορωδία. Τα κείμενα τα πλαισίωναν αντιπροσωπευτικοί χοροί από τις χώρες που επισκέφτηκε στα ταξίδια του ο σπουδαίος λογοτέχνης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κος Τιμόθεος , Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας κα Αναστασοπούλου Ελένη, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας κος Παπανούσκας Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Παλαμά κος Σακελλαρίου Γεώργιος
Ο Αντιδήμαρχος Παλαμά κος Κοντοβάιος Θωμάς, η Σχολική Σύμβουλος Ν. Καρδίτσας κ. Μπατσίλα Μαριάνθη, Σχολικός Σύμβουλος Ν. Καρδίτσας κ.Ηρ. Τσιάμαλος, ο Δ/ντής του ΕΠΑ.Λ. Σοφαδων Σωτ. Μανόπουλος, Δ/ντής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καρδιτσας Αν. Τσίρας, ο Δ/ντής του ΕΠΑ.Λ. Μουζακιου Νικ. Βασιλείου, ο Δ/ντής του ΓΕΛ. Παλαμα
Αθ. Παπαναστασίο, η Δ/ντρια του Γυμνασίου Παλαμά κ. Γιαννάκου Βαϊτσα, Δ/ντής του ΣΔΕ Ν. Καρδίτσας Βας. Σουφλάκος, οι υπεύθυνες ΚΕΣΥΠ Ν. Καρδίτσας κ Μυργιώτη Φρόσω και κ Ζορμπά Βασιλική, η Υποδ/ντρια του 1ου ΕΠΑΛ Καρδιτσας κ Λάππα Βάνα, η υποδ/ντρια του Σ.Ε. Ν. Καρδίτσας κ. Μαγγίνα Ουρανία, η υποδ/ντρια του Γυμνασιου Παλαμα κ Χαρίτου Αναστασία, οι πρώην Δ/ντές του ΕΠΑ.Λ. Παλαμα Μπ. Γκιουλέκας, Βας. Στεφανόπουλος και Βας. Ντούλιας, ο πρώην Δ/ντής του 3ου ΓΕΛ Ν. Καρδίτσας Δημ. Τσάμαλος, η πρώην Δ/ντρια του Γυμνασιου Παλαμα κα Καπνιά Μαρία, εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας, εκπαιδευτικοί ΕΠΑ.Λ., ΓΕΛ και Γυμνασιων Ν. Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γονέων κασι Κηδεμόνων του ΕΠΑ.Λ. Παλαμα, γονείς των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Παλαμα κ.α.
Το αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη έκλεισε με εγκωμιαστικούς επαίνους η Περιφερειακή διευθύνρτια εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου και ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου που χαρακτήρισαν το σχολείο πρωτοπόρο, δημιουργικό, με έμβλημά του τη γνώση και τον πολιτισμό.
Την οργάνωση του αφιερώματος για 10η συνεχόμενη χρονιά επιμελήθηκε ο φιλόλογος του σχολείου Νικ. Σιαφαρίκας με τη συνδρομή του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. και ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς Γεωργολοπούλου Παρασκευή, Τζέλλα Ματθαίο
Σαμαρά Δημήτριο, Χλωρό Ιωάννη και Αργύρη Ηλία.
Το ΕΠΑΛ Παλαμά ευχαρίστησε τη διευθύντρια του Μουσείου Ν. Καζαντζάκης Κρήτης κ. Τσάκα Βαρβάρα, για το υλικό πάνω στο οποίο βασίστηκαν και δούλεψαν τα παιδιά, καθώς και τα μέλη της ορχήστρας, που απαρτίζονταν από παλιούς μαθητές του ΕΠΑ.Λ. και φίλους τους, συγκεκριμένα τον κ Παλούκη Βασίλειο μόνιμο Υπαξ/κό, κ Δεληγιάννη Παναγιώτη φοιτητή ΤΕΙ Μηχανολογίας Λάρισας, κ Δεληγιάννη Βασίλειο φοιτητή ΤΕΙ Μηχανολογίας Λάρισας, κ Κωνσταντάκο Βασίλειο ΤΕΙ Μηχανολογίας Λάρισας και κ Μάμαλη Βασίλειο ΤΕΙ Μάρκετιγκ Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass