ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β'/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ι. ΚΑΨΑΛΗ:

"Ένας ειλικρινής και ανιδιοτελής λειτουργός"

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2017 9:33

Γονείς, που υπήρξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Γιάννουλης, όταν ήταν διευθυντής στο σχολείο ο νυν διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, καταθέτουν σε επιστολή τους στην "Ε" την άποψή τους για το πρόσωπό του, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε (μέσω επιστολής) από τον διευθυντή Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:


"Ανοιχτή επιστολή μελών του Σ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Γιάννουλης.
Ολοι εμείς που υπογράφουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή υπήρξαμε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όλο το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο διευθυντής στο σχολείο μας ήταν ο κ. Γιάννης Καψάλης - νυν διευθυντής Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε, εκφράζοντας τη γνώμη μας για τον εν λόγω δημόσιο λειτουργό και άνθρωπο, σχετικά με επιστολές που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Ελευθερία" όσον αφορά στη διαχείριση υπηρεσιακών υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γιάννουλης.
Πολλές φορές λοιπόν τα λόγια δεν είναι αρκετά για να εκφράσουν την έκπληξη, την απορία και τα ερωτηματικά που δοκιμάσαμε για όσα του καταμαρτυρούνται σε επιστολή - καταγγελία από συνάδελφό του. Πώς είναι αλήθεια δυνατόν να του καταλογίζονται αυτές οι μομφές; Μάλλον για παρεξήγηση θα πρόκειται! Και αυτό γιατί εμείς όλα αυτά τα χρόνια (8) συνεργαστήκαμε με έναν ειλικρινή και ανιδιοτελή λειτουργό της μαχόμενης εκπαίδευσης, ανοιχτό στη συνεργασία και τον δημιουργικό διάλογο, έναν άνθρωπο και εκπαιδευτικό που συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση του Λυκείου Γιάννουλης συνεχίζοντας το έργο του εμπνευστή του προκατόχου του. Τι να πρωτοθυμηθούμε αλήθεια; Την επικράτηση ενός κλίματος ελευθερίας και αλληλοσεβασμού στις σχέσεις μεταξύ γονέων, καθηγητών και μαθητών χωρίς αυτό να οδηγεί στη χαλαρότητα και την ασυδοσία;
Την άριστη συνεργασία του με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία του σχολείου και συμβάλλουν πολύπλευρα στην ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, όπως είναι ο εξοπλισμός του συνόλου σχεδόν των αιθουσών διδασκαλίας με video-προβολές, την αναβάθμιση της αίθουσας τελετών με σύγχρονα μέσα υποδομής. Το παιδαγωγικό κλίμα στη λειτουργία του σχολείου, όπου οι ποινές έτειναν να εξαφανιστούν (σπάνιο φαινόμενο). Την υλοποίηση στην πράξη της αρχής για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, με σειρά εκδηλώσεων κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα (θεατρικές παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα του σχολείου, ενημερωτικές εκδηλώσεις από ειδικούς σε ζητήματα εθισμού από ουσίες, τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά, ηλεκτρονικά πολυμέσα, internet) εκδηλώσεις και δραστηριότητες που εμπλουτίζουν και καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία κομμάτι της ζωής και της βιωμένης εμπειρίας και γνώσης (στο 1ο Πανευρωπαϊκό βραβείο για ανθρώπινα δικαιώματα).
Φαίνονται μάλιστα, οι προσπάθειες και το έργο του κ. Καψάλη να έχουν συνέχεια εφόσον το σχολείο μας, το Λύκειο Γιάννουλης, συνεχίζει να λειτουργεί με τους ίδιους ρυθμούς, το κλίμα και την ελευθερία που εξασφαλίζονται από τη συνέπεια, το ενδιαφέρον και την ανιδιοτέλεια της προσφοράς, τόσο του συλλόγου διδασκόντων, όσο και των Σ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που στέκεται αρωγός, του εκπαιδευτικού έργου. Στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα! Συνεχίζουμε λοιπόν με την ίδια ρότα και με αυτή την επιστολή δηλώνουμε απλώς την ευγνωμοσύνη μας και τη συμπαράστασή μας στον κ. Καψάλη, ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στο σχολείο μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass