ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 7:05

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, με αιτήματα: «Μόνιμους διορισμούς. Οχι στην ελαστική εργασία και την επισφάλεια».

Σε ανακοίνωση αναφέρουν ειδικότερα: «Αγωνιζόμαστε για: Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα για να καλυφθούν τα πραγματικά κενά. Κατάργηση του Νόμου 3848/10. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους αναπληρωτές με βάση το υπόμνημα της ΟΛΜΕ και πρόσληψή τους σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς. Κατάργηση του πλαφόν των 7 χρόνων μισθολογικής αναγνώρισης. Επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα πριν το 2013. 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. Κάλυψη των εκρηκτικών αναγκών σε υποδομές, εκπαιδευτικούς, ειδικό προσωπικό στην Ειδική Αγωγή. Όχι στην κινητικότητα, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Όχι στις αναθέσεις λάστιχο.

Μείωση του διδακτικού ωραρίου σε μόνιμους και αναπληρωτές με προβλήματα υγείας.

Η πολιτική που εφαρμόζει υπαγορεύεται ευθέως από το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε και βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία και ευθυγράμμιση με τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ και την ΕΕ.

Οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, ο μειωμένος αριθμός αναπληρωτών και η εργασιακή πίεση που υφίστανται έχει άμεσο αντίκτυπο στα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων. Εξορθολογισμός, ευελιξία, μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας μέσω των τεχνητών πλεονασμάτων είναι το εργασιακό περιβάλλον για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, με ταυτόχρονη χειροτέρευση της διοικητικής και παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων.

Σε αυτό το τοπίο, η καθημερινότητα των αναπληρωτών γίνεται όλο και πιο ζοφερή. Οι μισθοί με το πλαφόν των 7 χρόνων, οι (αναρρωτικές άδειες, κύησης, ανατροφής παιδιών, κανονικές) που στην πράξη η χρήση τους σημαίνει απόλυση, χάσιμο μορίων στην προϋπηρεσία, ή χάσιμο επιδόματος άδειας το καλοκαίρι, αποτελεί ένα μόνιμο μηχανισμό εκβιασμού και ανασφάλειας των αναπληρωτών.

Μετά την απαράδεκτη διάταξη του άρθρ. 48 του Ν.4415/16 όπου για συμπλήρωση ωραρίου οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί χωρίς κανένα προσόν μετακινούνται από τη γενική εκπαίδευση προς την ειδική αγωγή, έρχεται να αλλάξει το καθεστώς της μοριοδότησης με Υπουργική Απόφαση ανατρέποντας τα δεδομένα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass