ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

«Να επανέλθει ο περσινός αριθμός των εισακτέων»

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 10:10

«Να επέλθει ο περσινός αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», ζητά η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) και σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν έχουν μόνο το άγχος τους και την αγωνία τους οι φετινοί υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές.

Έχουν και έναν Υπουργό Παιδείας θιασώτη της δημαγωγίας και της ακόρεστης δίψας για δημοσιότητα, της προχειρότητας και της ανευθυνότητας. Όλο τον χρόνο και σχεδόν κάθε εβδομάδα καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις διαβάλλει και τις αποδομεί. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι αντικειμενικές αλλά όχι και αξιόπιστες, μας αναφέρει με βαθυστόχαστη αναφορά, χωρίς να μπαίνει ποτέ στον κόπο να εξηγήσει τι σημαίνει ότι είναι αναξιόπιστες. Κι αν αυτό σημαίνει κάτι κακό, γιατί ως αρμόδιος Υπουργός εξαντλεί τον ρόλο του στη θέση του μακρινού παρατηρητή και του ηθικού αποτιμητή;

Αλλά το πιο εξόφθαλμο στοιχείο στην όλη συμπεριφορά του είναι ότι κάνει ό,τι μπορεί για να απαξιώσει τις Πανελλαδικές εξετάσεις και να δημιουργήσει προβλήματα στους υποψήφιους. Κι έτσι, ενώ οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία και στο πιο κρίσιμο στάδιο της προετοιμασίας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν την ανευθυνότητα και τη φλυαρία του Υπουργού.

Φέτος για πρώτη φορά έχουμε μείωση των εισαγόμενων στις πιο περιζήτητες σχολές – κάτι που υπονομεύει τις φιλοδοξίες και τους σχεδιασμούς χιλιάδων μαθητών. Είναι τουλάχιστον αστείο να επικαλείται τις προτάσεις των αρμόδιων Πανεπιστημίων για τη μείωση, γιατί όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης αυτό πάντα συνέβαινε – άλλωστε ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός. Αν το Υπουργείο είχε σκοπό να μειώσει τις θέσεις εισακτέων κατά 20% (και πλέον) στις πιο απαιτητικές σχολές, θα έπρεπε να το κάνει γνωστό από την περσινή χρονιά, γιατί οι μαθητές αποφασίζουν για τον πανεπιστημιακό τους προσανατολισμό και ετοιμάζονται από τη Β΄ λυκείου – και αυτό είναι γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία.

Θεωρούμε ότι η μόνη λύση είναι η επαναφορά του αριθμού των εισακτέων στα περσινά επίπεδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass