ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσαν το 199 και… πήγε για μάθημα

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 10:16

199 απορίες και ερωτήματα μαθητών/τριών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Λάρισας, όταν κλήθηκε στο σχολείο. Κλιμάκιό της με επικεφαλής τον επιπυραγό κ. Βαΐτση Αλέξιο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους μαθητές/τριες, καθώς τους έδωσε οδηγίες πρόληψης πυρκαγιών και τους έδειξε τη λειτουργία του πυροσβεστικού οχήματος.

Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων, που οργανώνονται από τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών, όσο αφορά στους κινδύνους σε περίπτωση σεισμού αλλά και πρόληψη ατυχημάτων, μέσα και έξω από το σπίτι, που σχετίζονται με τη φωτιά, το ηλεκτρικό ρεύμα, κ.ά.

Στο βιωματικό μέρος έγινε επίδειξη και χρήση του εξοπλισμού ενός πυροσβεστικού οχήματος, επίδειξη κατάσβεσης πυρκαγιάς, στην οποία πήραν μέρος μαθητές μας, ενώ γνώρισαν και συνομίλησαν με τον πρόσφατα βραβευθέντα πυροσβέστη κ. Ηλία Αρβυθά (γνωστό από τη διάσωση 4χρονου στο περιστατικό της οδού Μανδηλαρά).

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, είχαν την ευκαιρία να του πάρουν μια σύντομη συνέντευξη με την οποία θέλησαν να μάθουν λεπτομέρειες του περιστατικού, της προσωπικής ζωής του κ.ά. Σε απάντησή του ο κ. Αρβυθάς τόνισε: «Το μυστικό της επιτυχίας του κοινωνικού έργου, της πρόληψης και της προσφοράς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν είναι έργο ενός, αλλά ομαδικό και συνεργατικό όλων των εμπλεκόμενων ανδρών, που με την άρτια και συνεχή εκπαίδευσή τους πασχίζουν για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους».

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον επικεφαλής κ. Βαΐτση Αλέξιο και τους άνδρες του κλιμακίου για την υπεύθυνη, λεπτομερή και άρτια ενημέρωση των μαθητών/τριών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass