ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Καλές οι προοπτικές της τεχνολογικής εκπαίδευσης

Δημοσίευση: 27 Απρ 2017 22:00

Τους λόγους για τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να επιλέξει την τεχνολογική κατεύθυνση εξήγησαν κυρίως σε γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας τοπικά στελέχη της Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των Επαγγελματικών Σχολών που λειτουργούν στην πόλη, στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.

Το θέμα της ενημερωτικής ημερίδας ήταν «Επαγγελματική εκπαίδευση: Δομή, λειτουργία και νέες προοπτικές» και απευθυνόταν σε γονείς μαθητριών και μαθητών Γ τάξης Γυμνασίων, Α’ τάξης Γενικών Λυκείων, όλων των τάξεων ΕΠΑ.Λ.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Γιάννης Καψάλης αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της τεχνολογικής κατεύθυνσης και στις επιλογές που προσφέρει για την ανάπτυξη της χώρας μας. Τόνισε πρωτίστως ότι η επιλογή της τεχνολογικής εκπαίδευσης από τον μαθητή θα πρέπει να είναι συνειδητή και όχι επιλογή ανάγκης, ενώ ανέλυσε τα οφέλη του «θεσμού της μαθητείας» που εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου με ιδιαίτερη επιτυχία στο νομό Λάρισας, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή μία μέρα να εκπαιδεύεται στις αίθουσες του σχολείου και τις υπόλοιπες 4, πρακτικά σε κάποια τοπική επιχείρηση, με αποτέλεσμα η επαγγελματική του αποκατάσταση –που είναι το ζητούμενο στη σημερινή εποχή- να ξεκινά από νωρίς.
Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας Γιώργος Σούλτης παρουσίασε 3 άξονες. Την επαναφορά της αξίας της χειρονακτικής πρακτικής εργασίας στη χώρα μας, η οποία έχει απαξιωθεί στα μάτια της νεολαίας, την ανάγκη ενίσχυσης της τεχνολογικής κατεύθυνσης από την Πολιτεία με χρήματα, κονδύλια και προγράμματα και τέλος παρουσιάστηκαν οι λόγοι που στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας η τεχνολογική κατεύθυνση προσφέρει γρηγορότερη επαγγελματική αποκατάσταση. Ακολούθησαν ομιλίες από διευθυντές των ΕΠΑΛ και πιο συγκεκριμένα:
«Δομή και λειτουργία ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων», από την Σωτηρία Ντάφου, διευθύντρια 4ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.
«Δομή και λειτουργία εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων», από την Βικτωρία Λάμπρου, διευθύντρια 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.
«Τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑ.Λ. της Λάρισας», από την Ευαγγελία Ψαρρού, διευθύντρια 2ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.
«Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Δυνατότητες και προοπτικές των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.», Σεραφείμ Χριστόπουλο, διευθυντή 7ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.
«Ο Θεσμός της Μαθητείας στα ΕΠΑΛ» από τον Ιωάννη Μπουρουτζήκα, διευθυντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass