7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί στο Δουβλίνο

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2017 9:50

Με το πρόγραμμα «Erasmus+/Δράση ΚΑ1 – ''Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης'' και τίτλο ''Το σχολείο βλέπει το μέλλον: καινοτομία και αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση'', τρεις εκπαιδευτικοί του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, οι κ.κ. Κατερίνα Αναστασίου, Κοτρώτσιου Αννα και Πράντζου Μαρία, ταξίδεψαν στο Δουβλίνο-Ιρλανδία, όπου και παρακολούθησαν σεμινάριο με τον τίτλο «Η διδασκαλία της γλώσσας με βάση το περιεχόμενο»

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον φορέα ENGLISH MATTERS στο IPA, (Institute of Public Administration-Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης) και το παρακολούθησαν 20 εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Φιλανδία, Νορβηγία, Εσθονία, Πολωνία).

Στο σεμινάριο, έγινε ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιρλανδίας και παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές και η μεθοδολογία του μοντέλου CLIL/ Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου Γλώσσας) που αφορά στη διδασκαλία ενός γνωστικού αντικειμένου μέσω μιας γλώσσας διαφορετικής από τη μητρική των μαθητών. Με αυτή τη νέα μέθοδο διδασκαλίας, η ξένη γλώσσα, δεν αποτελεί τον στόχο του μαθήματος, αλλά το μέσο για την εκμάθηση ενός γνωστικού αντικειμένου και οι μαθητές μαθαίνουν για το γνωστικό αντικείμενο, χρησιμοποιώντας και, ως εκ τούτου, μαθαίνοντας και την ξένη γλώσσα.

 Στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί διδάχτηκαν είδη ασκήσεων για την επίτευξη των στόχων της μεθόδου CLIL και τις εφάρμοσαν στην πράξη με θέματα από την ιρλανδική φύση και τo χαρακτηριστικό μουντό περιβάλλον της, την αντίδραση των ανθρώπων της σε αυτό, την ιστορία, τον αθλητισμό, τα σύμβολα, τη γεμάτη έντονα χρώματα τέχνη και αρχιτεκτονική, την κοινωνία, τη μουσική-U2, τη λογοτεχνία( πλούσιο σε παράδοση και κουλτούρα, το Δουβλίνο είναι γενέτειρα σπουδαίων λογοτεχνικών μορφών μεταξύ των οποίων Oscar Wilde /”The Picture of Dorian Grey”, James Joyce /”The Dubliners”, Samuel Beckett /”Waiting for Godot”- Trinity College Library Dublin-The book of Kells, Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας ,που φιλοξενεί δημοφιλή έργα Ιρλανδών και ξένων καλλιτεχνών , Εθνικό Μουσείο με υπέροχα δείγματα κελτικής τέχνης αλλά και αντικείμενα από τον σκοτεινό Μεσαίωνα και άλλα). Οι ομαδικές εργασίες και οι εναλλαγές στις ομάδες, τους έδωσαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και ιδέες, να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους δυνατότητες, να γνωρίσουν διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία και να στοχεύσουν σε μελλοντικές διασχολικές συνεργασίες. Το σεμινάριο έκλεισε με την αξιολόγηση του προγράμματος, την παρουσίαση των εργασιών των συμμετεχόντων και τις προτάσεις-πρακτικές για τη διάχυση. Κοινός στόχος όλων ένα σύγχρονο σχολείο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των μαθητών και στις ανάγκες της εποχής, ιδιαίτερα δύσκολης και κρίσιμης, λόγω συνθηκών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass