ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός αστρονομίας και διαστημικής

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 16:35

Τον πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, για τους μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, οργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Η εξεταστέα ύλη του διαγωνισμού θα είναι εκείνη που υπάρχει στα διδακτικά βιβλία και μερικά γενικά θέματα της σύγχρονης επιστήμης της Αστρονομίας, που είναι γνωστά στα παιδιά από δημοσιεύματα και το διαδίκτυο (internet).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να κάνουν από τώρα την εγγραφή τους για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μέσω της ιστοσελίδας της Εταιρείας

www.astronomos.gr όπου θα βρουν και τις σχετικές λεπτομέρειες. Θα κληθούν δε να απαντήσουν στα θέματα μέσω του υπολογιστή του σπιτιού τους και με ένα «κλικ» στην υποδεικνυόμενη θέση, να τα στείλουν στην Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει έδρα τον Βόλο.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας, έστειλε τη σχετική εγκύκλιο του διαγωνισμού σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας στην αρχή της χρονιάς και οι διδάσκοντες έχουν κινητοποιήσει τους ενδιαφερόμενους μαθητές, ενώ παράλληλα επέστησαν την προσοχή τους στα σχετικά αστρονομικά και διαστημικά θέματα των βιβλίων τους.

Οι τρεις πρώτοι του διαγωνισμού, θα βραβευθούν με βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ οι 15 καλύτεροι θα εγγραφούν για ένα έτος συνδρομητές του περιοδικού «Ουρανός», που από 26ετίας εκδίδει η Εταιρεία. Για όλους δεν θα κληρωθεί ένα τηλεσκόπιο.

Η τελετή της απονομής των βραβείων, των επαίνων και των τιμητικών διπλωμάτων των σχολείων, θα γίνει στον Βόλο, το Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. σε επίσημη τελετή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass