ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Διακρατική συνάντηση μαθητών για το προσφυγικό

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2017 16:31

Για δέκα ημέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, συναντήθηκαν στην Ιταλία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του προσφυγικού ζητήματος και της μετακίνησης των πληθυσμών μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+: MIGRANT (Many Immigrants Goor Return To Another National Territory) που φιλοξένησε το «Instituto Technicoper Geometri “BrunoTallini”» στη Φόρμια της Ιταλίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και των μαθητών αρχικά επισκέφθηκαν για τρεις ημέρες τη Ρώμη. Εκεί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που υλοποίησε η εθελοντική οργάνωση «Baobab Experience Association» (μια οργάνωση που προστατεύει κυρίως ανθρώπους που έρχονται από την Αφρική) και η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

Τις επόμενες ημέρες σε ιταλικό σχολείο, στην πόλη Φόρμια, έγιναν διαλέξεις από τους συμμετέχοντες μαθητές, για την ιστορία της ιταλικής μετανάστευσης, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και προτάσεις για την άρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Επίσης επισκέφθηκαν δομές φιλοξενίας μεταναστών, όπου μαθητές και καθηγητές συνομίλησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με συνομήλικούς τους από τις χώρες της Αφρικής, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους λόγω πολέμου, εμφύλιων συρράξεων αλλά και πείνας. Οι μαθητές επίσης συμμετείχαν σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής, δημιουργώντας αφίσες, βίντεο αλλά και τραγούδια με θέμα «Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο».

Η επίσκεψη στην Ιταλία συνοδεύτηκε και από επισκέψεις στην «Αιώνια πόλη», στο μουσείο του Βατικανού, στο Κολοσσαίο, αλλά και την Πομπηία και τη Νάπολη.

Συμμετείχαν πέντε μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί Σωτήρης Δρίβας, Φυσικός, που είναι και ο υπεύθυνος του προγράμματος, Νίκη Καμάρα, Φυσικός και η καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Κοθρά. Με τη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ιταλία και τη συνεργασία τους με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των άλλων πέντε ευρωπαϊκών χωρών, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί (μάθημα Ιταλικών και δημιουργικής γραφής, μάθημα Ιστορίας), συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (δέσιμο και συνεργασία ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων) επιτεύχθηκαν πλήρως. Συμπληρωματικά επήλθε η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και μέσω της διάχυσης των αποτελεσμάτων η ενημέρωση και η ανάπτυξη συνολικά του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass