15 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙ 10 ΤΟ 2015

Ισχυρότερη η λαρισινή παρουσία στο συνέδριο ΟΛΜΕ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 22:32

Με μεγαλύτερη δύναμη φέτος εκπροσωπούνται οι εκπαιδευτικοί του νομού Λάρισας στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ειδικότερα, στις πρόσφατες εκλογές της ΕΛΜΕ Νομού Λάρισας, εκλέχθηκαν 15 αντιπρόσωποι, ενώ στις αντίστοιχες εκλογές του 2015 είχαν εκλεγεί 10.

Αυτό προέκυψε από τη μεγαλύτερη φέτος προσέλευση εκπαιδευτικών στις κάλπες, όπου αναλογικά έδωσαν το πράσινο φως να εκλεγούν περισσότερα μέλη της ΕΛΜΕ, «δυναμώνοντας» έτσι τη φωνή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι έξι αντιπρόσωποι εκλέχθηκαν από τη ΔΑΚΕ καθηγητών, τέσσερις από τις ΣΥΝΕΚ, τρεις από την Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι («Παρεμβάσεις»), ένας από την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) και ένας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ).

Οι παρατάξεις που συμμετείχαν, καταθέτουν στην «Ε» τα εξής:

ΔΑΚΕ

«Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, ευχαριστεί θερμά τις φίλες και τους φίλους της που ,στις πρόσφατες εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, την τίμησαν με την ψήφο τους, αύξησαν τα ποσοστά της και τη διατήρησαν στην πρωτοπορία των αγώνων για ένα καλύτερο αύριο στον πολύπαθο χώρο της Παιδείας.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ θεωρεί ότι και αυτή η επιτυχία της οφείλεται στη σταθερή προσήλωσή της στις αρχές και αξίες του ακηδεμόνευτου και υπεύθυνου συνδικαλισμού.

Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για μία ακόμη φορά με συνέπεια και υπευθυνότητα καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων. Υποσχόμαστε να τιμήσουμε, όπως πάντα, στο ακέραιο την ψήφο τους».

ΠΕΚ

«Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που έδωσαν την ευκαιρία στην ΠΕΚ να εκφράσει τις θέσεις και τις προτάσεις της στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αυτές οι θέσεις και οι προτάσεις μας πιστεύουμε ότι μπορούν να δώσουν προοπτική τόσο στο Δημόσιο Σχολείο όσο και στον επί χρόνια υποβαθμιζόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών και είναι θετικό ότι βλέπουμε αρκετές από αυτές να υιοθετούνται και από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις. Ίσως με τη σύνθεση των χρήσιμων και προοδευτικών προτάσεων μπορούμε να ξεπεράσουμε τις συμπληγάδες τόσο του νεοφιλελευθερισμού όσο και του ανεδαφικού δήθεν επαναστατικού παλαιολαϊκισμού που στο τέλος καταλήγει να εφαρμόζει όσα προηγουμένως κατήγγειλε. Δυστυχώς η συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας δεν συγχωρεί καθυστερήσεις ή ερασιτεχνικούς πειραματισμούς που τραυματίζουν κάθε πτυχή του κοινωνικού κράτους».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που στήριξαν, το μαχητικό και αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της παράταξης, το ανυπότακτο, αντισυστημικό ρεύμα του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα σε παλιό (ΔΑΚΕ) και νέο (ΣΥΝΕΚ) κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Συνεχίζουμε στην ίδια αγωνιστική ρότα που έχουμε χαράξει εδώ και χρόνια για ένα Δημόσιο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στης σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες , που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, που θα χωράει όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση. Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει, κανείς μαθητής έξω από το σχολείο.

Οι μνημονιακές παρατάξεις ΔΑΚΕ(ΝΔ) και ΣΥΝΕΚ( ΣΥΡΙΖΑ) συγκρούονται σε μια γελοία κοκορομαχία με στόχο να αποδείξουν ότι ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλον. Και οι δύο είναι φανατικοί υπερασπιστές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και των «βέλτιστων» πρακτικών της ΕΕ που έχουν εξαφανίσει πανευρωπαϊκά κάθε ικμάδα Δημόσιας εκπαίδευσης. Κινούνται και οι δύο στη θλιβερή λογική του αναπότρεπτου γι’ αυτούς βιασμού , στην οποία το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι το πρόσωπο του «βιαστή». Και οι δύο μαζί με την άλλοτε κραταιά ΠΑΣΚ( νυν ΠΕΚ) έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Ομοσπονδίας.

Θα δώσουμε τη μάχη στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας για την ανασυγκρότησή της, για μια νέα αγωνιστική πορεία με βάση τις αποφάσεις των Συνεδρίων και των Γενικών Συνελεύσεων με βάση τα ψηφισμένα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κλάδου, μέσα από μια νέα επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στα νεοφιλελεύθερα, νεοσυντηρητικά δόγματα που θέλουν να διαλύσουν τη Δημόσια εκπαίδευση».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

«Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιό μας και εξέλεξαν έναν εκπρόσωπο στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Ένα βασικό συμπέρασμα δείχνει πως οι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν την λογική του αγώνα και του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος ενισχύοντας τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και με την ψήφο τους.

Είναι, όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Για αλλαγή των συσχετισμών και την ισχυροποίηση των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαραίτητο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαλλαγή από τον παλιό αλλά και το νεόκοπο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Έχουμε πλέον πείρα από δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορούν να συγκροτήσουν κίνημα αποτροπής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων γιατί απλά δεν θέλουν, συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής που είναι η οικονομία στην υπηρεσία του κεφαλαίου, η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ο ανταγωνισμός.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αξιοποιήσει την πείρα των τελευταίων χρόνων και να παλέψει πλάι μας διεκδικώντας σωματείο και ομοσπονδία που θα αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν θα απομονώνει τον κλάδο από τους φυσικούς συμμάχους του, δεν θα λειτουργεί μέσω της ανάθεσης και του παραγοντισμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στην ΟΛΜΕ, ανασύνταξη του εκπαιδευτικού κινήματος και ισχυροποίηση του ταξικού προσανατολισμού του»

Λ.Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass