ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Αυλαία με έκθεση για 1.380 υποψηφίους

*Συμμετέχουν και οι ανεξεταστέοι στις πανελλαδικές. Ολο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2017 22:25

Με έκθεση, ανοίγει σήμερα Τρίτη, η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων σε όλη τη χώρα και μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, με τους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στη Θεσσαλία 1.380 υποψήφιοι Επαγγελματικών λυκείων, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα καθίσουν στα θρανία των οκτώ συνολικά εξεταστικών κέντρων, που έχουν δημιουργηθεί στις θεσσαλικές πρωτεύουσες.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ξεκινούν επίσης με έκθεση, τη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων οι 5.751 απόφοιτοι-ες των Γενικών Λυκείων, στη Θεσσαλία, εκ των οποίων οι 4.417 της φετινής σχολικής χρονιάς και οι 1.334 προηγούμενων ετών, σε 67 εξεταστικά κέντρα.

Σε νέα ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, αναφέρει πως δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν και όσοι μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, έμειναν ανεξεταστέοι στις απολυτήριες εξετάσεις και έχουν παραπεμφθεί στην ειδική εξεταστική περίοδο του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου.

Ειδικότερα: "Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερήσιου και Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ, που ύστερα από τις απολυτήριες (για τα ΓΕ.Λ.) ή τις απολυτήριες και πτυχιακές (για τα ΕΠΑ.Λ.) εξετάσεις 2017 της πρώτης εξεταστικής περιόδου παραπέμπονται στην ειδική εξεταστική περίοδο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, δικαιούνται να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση που οι ανωτέρω μαθητές δεν αποκτήσουν απολυτήριο ή απολυτήριο και πτυχίο αντίστοιχα τον Ιούνιο, ύστερα από τις εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου, η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Ι. ΚΑΨΑΛΗ

Με αφορμή την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Ιωάννης Καψάλης, ανακοινώνει στην "Ε.τ.Δ.": "Είναι γνωστό ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θεωρούνται εφαλτήριο για την εκπλήρωση των προσδοκιών και των στόχων  όλων των μαθητών.

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να απευθυνθώ στους υποψήφιους και υποψήφιες όλων των λυκείων.

Η πολύχρονη και επίμοχθη προσπάθεια των μαθητών  φτάνει στο τέλος με την ευχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία στάθηκε θερμός υποστηρικτής και πολύτιμος αρωγός στον προσωπικό σας αγώνα, να επιτευχθούν οι στόχοι σας . Από την πλευρά της Δ/νσης  σας διαβεβαιώνουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα ότι έχει διασφαλιστεί η ομαλή, απρόσκοπτη και αδιάβλητη διαδικασία των εξετάσεων.

Εύχομαι από καρδιάς να προσέλθετε στις εξετάσεις, με αισιοδοξία, πίστη στον εαυτό σας, αποφασιστικότητα, θάρρος και δύναμη που αποκτήσατε όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενοι στα μαθητικά θρανία και να ολοκληρώσετε  την προσωπική σας προσπάθεια και τον αγώνα που κληθήκατε να δώσετε με την ηθική και πολύπλευρη συμπαράσταση των οικογενειών σας.

Να θυμάστε πάντα ότι η επιτυχία είναι ένα ταξίδι και όχι ο προορισμός και το όποιο αποτέλεσμα, δεν ακυρώνει την προσπάθεια και τον μόχθο του καθενός ούτε πρέπει ν’ αποτελέσει τροχοπέδη στα όνειρά σας, αλλά εκκίνηση με πείσμα και λαχτάρα για μια αλλιώτικη νίκη στο μέλλον, χωρίς εκπτώσεις στα όνειρα, χωρίς μετριότητα στην προσπάθεια ενθυμούμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο γι’ αυτόν που προσπαθεί.

Να σας υπενθυμίσω ότι πρέπει να προσέλθετε στα εξεταστικά κέντρα εγκαίρως φέροντας μαζί σας το βασικό αποδεικτικό στοιχείο, το Δελτίο εξεταζομένου και δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας βιβλία, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα (ακόμα και αν τα έχετε απενεργοποιήσει), διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, άλλα αντικείμενα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, έχει την υποχρέωση να  το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Η  κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους. Καλή Επιτυχία".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2017, με τα μαθήματα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων , τα μαθήματα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας και τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για εισαγωγή στα οικεία τμήματα, σύμφωνα με τον υπουργείο παιδείας είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

PINAKAS1 PANELLL 

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας έτους 2017, είναι το εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

PINAKAS2 PAN1L

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass