ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ «ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ανατροπή της πλειοψηφίας στη ΔΟΕ με την ανάδειξη νέων δυνάμεων»

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2017 15:33

Η «Εκκίνηση Εκπαιδευτικών» Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με αφορμή τις εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ, ανακοινώνει: «Η «Εκκίνηση» κατέρχεται σ’ αυτές τις εκλογές με έναν κύριο στόχο: Την ανατροπή της πλειοψηφίας στη ΔΟΕ με την ανάδειξη νέων δυνάμεων, οι οποίες θα χαράξουν μία νέα πορεία στην Ομοσπονδία μας. Μία πορεία που θα μας αξίζει, που θα ανεβάσει το κύρος μας μέσα στην κοινωνία, που θα βοηθήσει στο χτίσιμο ενός νέου, δημοκρατικού σχολείου.

Από την πρώτη στιγμή της σύστασής της η «Εκκίνηση» δεν έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την κατάκτηση θέσεων σε επίπεδο αιρετών, προεδρείου ή αντιπροσώπων, θέσεις οι οποίες, όταν της δόθηκαν από τις ψήφους των συναδέλφων, τιμήθηκαν με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια. Πρωταρχική της επιδίωξη ήταν και είναι η ανασύνταξη του συλλόγου μας. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου προτείναμε τη δημιουργία μιας νέας θεσμικής διαδικασίας, η οποία θα προέτρεπε και θα επέτρεπε τη συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν στον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε και προτείνει τη δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου, του «Συνδέσμου», το οποίο θα αποτελεί τη «γέφυρα» ανάμεσα στους Συλλόγους Διδασκόντων και το Προεδρείο του Συλλόγου, ώστε να υπάρχει άμεση και ουσιαστική επικοινωνία. Ο «Σύνδεσμος» δεν θα είναι εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά ένας μεταφορέας-αγγελιοφόρος ζητημάτων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ανακοινώσεις-Προτάσεις-Ψηφίσματα θα φτάνουν έτσι στο Προεδρείο και στις Γενικές Συνελεύσεις μέσω του «Συνδέσμου». Η πρόταση αυτή κατατέθηκε επίσημα και θεσμικά προς το Προεδρείο, όμως απορρίφθηκε διά της πλειοψηφίας από τις «ιστορικές» παρατάξεις για ευνόητους λόγους. Η ένστασή τους ότι με αυτή τη διαδικασία απαξιώνεται η (ήδη απαξιωμένη) Γενική Συνέλευση δεν ευσταθεί. Φοβούνται μάλλον πως κάτι άλλο θα απαξιωθεί.

Εμείς επιδιώκουμε την ενεργότερη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων που τους αφορούν. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η «Εκκίνηση» δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει τους συναδέλφους κι όχι να τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη μεριά οι συνάδελφοι θα πρέπει να ωφεληθούν από την ύπαρξή της κι όχι να επωφεληθούν».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Οι υποψήφιοι με την «Εκκίνηση» είναι οι εξής: Γερόπουλος Περικλής (Πέρι),

Γρίβας Χρήστος, Ζάγκας Βασίλης, Κερμελίδης Βασίλης, Κοσμάνος Νίκος,Κουκουθάκης Σωτήρης, Κωστή Δέσποινα, Μπαμπαλιούτας Δημήτρης, Παπαδημητρίου Φώτης, Σιώκας Θεόδωρος, Τζιόλης Δημήτρης και Τσιλιάκος Βασίλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass