Ο ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

* Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα δημοτικά σχολεία, αποχώρησαν από τη ΔΟΕ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:00

Αποκλεισμό τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ανισότητα στη μοριοδότηση σε σχέση με τους δασκάλους, καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Καθηγητών (ειδικοτήτων) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Χθες το πρωί σε συνέλευσή τους, που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αφορούν στις ειδικότητες καθηγητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Πληροφορικής, Εικαστικών, Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής), με σκοπό να οργανώσουν ένα πρόγραμμα δράσης, για την κατάκτηση των αιτημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που διδάσκουν στα δημοτικά σχολεία, αποχώρησαν από μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) συγκροτώντας δικό τους συνδικαλιστικό όργανο, την Ομοσπονδία καθηγητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελλάδας, εκτιμώντας ότι η ΔΟΕ δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματα και στις προτάσεις τους.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στα αιτήματά τους, υποστήριξαν χθες στην «Ε», ότι: «Για την επιλογή των στελεχών υπάρχουν ανισότητες στη μοριοδότηση. Για παράδειγμα το διδασκαλείο μοριοδοτείται με 2 μόρια, στο οποίο οι ειδικότητες δεν είχαν ποτέ δικαίωμα να φοιτήσουν. Η Ομοσπονδία προτείνει να υπολογίζεται το διδασκαλείο μόνο μεταξύ των δασκάλων και όταν διεκδικούν την ίδια θέση δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μην μοριοδοτείται.

Πρότασή μας επίσης είναι να μην βαθμολογούν οι αιρετοί οι οποίοι δεν κατέχουν αυξημένα προσόντα, π.χ. σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές εκπαίδευσης κ.λπ. Η αρμοδιότητά τους να είναι να επιβλέπουν τη νόμιμη διαδικασία.

Ζητάμε οργανικές θέσεις για τις ειδικότητες της πληροφορικής, γερμανικών και γαλλικών, οι οποίοι μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια.

Αίτημά μας είναι επίσης, να μετατεθούν οι συνάδελφοι των κοινών ειδικοτήτων ΠΕ11,ΠΕ16 και ΠΕ06, οι οποίοι λόγω των μετατάξεων που προηγήθηκαν των μεταθέσεων, παραμένουν αμετάθετοι, παρόλες τις υποσχέσεις του υπουργείου.

Τέλος εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την ακύρωση των μετατάξεων των κοινών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επειδή δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία».

Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: «Κοινή μοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δημιουργία ενός ενιαίου πίνακα μεταθέσεων και αποσπάσεων όλων των ειδικοτήτων.

Αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων με ενιαία κριτήρια.

Παροχή κινήτρων παραμονής στην ίδια σχολική μονάδα στους εκπαιδευτικούς.

Επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό των δυσπρόσιτων περιοχών σύμφωνα με τον βαθμό δυσκολίας πρόσβασης σ΄ αυτές, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα και όχι με παρωχημένα δεδομένα.

Yποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού ή μετάθεσης μόνο για ένα έτος, χωρίς όμως δυνατότητα απόσπασης (εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας)».

Να σημειωθεί ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, είναι τα εξής: Μπάμπης Μπακάλης, Βάνης Αθανάσιος, Σταματοπούλου Αδαμαντία, Πολυξένη Νασίκα και Δήμητρα Καραμανώλη.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass