ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι ειδικότητες μαθητείας στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:35

Στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας κατά το σχολικό έτος 2017-18, θα εισαχθούν, προκειμένου να εκπαιδευτούν, μαθητές και μαθήτριες στις παρακάτω ειδικότητες: Βοηθών φαρμακείου, Κομμωτικής τέχνης, Μαγειρικής Τέχνης, Ξυλουργών – επιπλοποιών, Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκαταστάσεων και Υπολογιστικών Μονάδων, Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου, Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών, Υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων, Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου.

Όπως ανακοίνωσε η Σχολή: «H Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους, ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στο σχολείο. Οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Η φοίτηση είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α΄ Τάξης Λυκείου τουλάχιστον.

Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχονται: Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, απαραίτητα βιβλία - βοηθήματα

Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών. Εχουν δικαίωμα σπουδαστικής άδειας μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές, επιδόματος στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις και αναβολής στράτευσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.

Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται έως 31-8-2017 στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με τον βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια». Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass