ΤΟ 2ο ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Συνδέει την εκπαίδευση με την παραγωγή

* Λαρισαίοι ζητούν αντικείμενο επαγγελματικής εκπαίδευσης και το ΙΕΚ Λάρισας το υλοποιεί

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 22:30

Δημόσιος φορέας εκπαίδευσης της Λάρισας ζητά από τους πολίτες να προτείνουν αντικείμενα επαγγελματικής κατάρτισης, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, με σκοπό να προγραμματίσει να τα υλοποιήσει το νέο σχολικό έτος για να καλύψει τις ανάγκες τους!

Ο λόγος για το 2ο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Λάρισας, το οποίο με σκοπό να φανεί χρήσιμο στην τοπική κοινωνία και στις ανάγκες της, καλεί τους Λαρισαίους αλλά και κατοίκους της γύρω περιοχής να προτείνουν ποιο αντικείμενο σπουδών θα ήθελαν να λειτουργήσει στο ΔΙΕΚ και στο οποίο θα ήθελαν να εκπαιδευτούν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον διευθυντή του 2ο ΙΕΚ Λάρισας, κ. Ηλία Τανό, φυσικό, M.Sc., M.Ed., ο οποίος δηλώνει στην «Ε» ότι: «Η εκπαίδευση ενηλίκων πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες τους, όπως αυτές υπάρχουν στην καθημερινότητά τους και στην τοπική αγορά εργασίας». Στο πλαίσιο του ανοίγματος του 2ου Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Λάρισας στην τοπική κοινωνία ξεκινά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του (http://2iek-laris.lar.sch.gr/) μια καμπάνια διερεύνησης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργία τμημάτων σε συγκεκριμένες ειδικότητες».

Αναλυτικότερα επισημαίνει: «Η στόχευση είναι να προτείνουμε ειδικότητες που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα διαλόγου τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με τους ενδιαφερόμενους μελλοντικούς σπουδαστές. Θέλουμε να διερευνήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με σκοπό οι ειδικότητες που θα προκύψουν να δημιουργήσουν αποφοίτους οι οποίοι θα εξαργυρώσουν τις σπουδές τους με άμεση εύρεση εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα μπαίνοντας στο site (ηλεκτρονική σελίδα) του 2ου Δ.Ι.ΕΚ. Λάρισας κάποιος μπορεί να επιλέξει από μια πλειάδα ειδικοτήτων αυτή που θέλει να σπουδάσει ή ακόμη και να καταθέσει τις προτάσεις του για κατάρτιση.

Υπενθυμίζουμε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται ότι οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ. γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΒΜ (http://www.gsae.edu.gr). Οι ημερομηνίες των αιτήσεων ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ οπότε θα πρέπει να ενημερώνονται μέσω αυτής ή από το site του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας (http://2iek-laris.lar.sch.gr/). Η προκήρυξη των νέων ειδικοτήτων γίνεται συνήθως στα τέλη του καλοκαιριού πριν την έναρξη των μαθημάτων οπότε γίνονται και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις επιλογής».

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν

με τη γραμματεία του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. στα τηλέφωνα 2410-551904 και 2410-553798.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass