ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Μετρούν αντίστροφα στις πανελλαδικές

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 22:07

Ολοκληρώθηκε χθες, ο κύκλος των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψήφιους γενικών λυκείων, εκτός αυτών που θα συνεχίσουν με τα ειδικά μαθήματα, διεκδικώντας θέσεις σε σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που τα απαιτούν (ξένες γλώσσες, ελεύθερο γραμμικό σχέδιο κ.α.).

Ειδικότερα οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά –Στοιχεία Στατιστικής (γενικής παιδείας) και στην Ιστορία (γενικής παιδείας).
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) σχολιάζοντας τα χθεσινά θέματα των δύο προαναφερόμενων μαθημάτων αναφέρει: «Ιστορία: Κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης. Ήταν σαφώς διατυπωμένα και στις δύο ομάδες. Ειδικότερα, η δεύτερη ομάδα απαιτούσε την πλήρη αφομοίωση του γνωστικού υλικού, ώστε οι μαθητές χρησιμοποιώντας την κριτική τους ικανότητα, να μπορέσουν να το συνδυάσουν εύστοχα με τα ιστορικά παραθέματα και να δώσουν ολοκληρωμένες απαντήσεις.
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής: Τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Απευθύνονταν σε υποψήφιους μαθητές της ομάδας προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών σπουδών και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές θεωρούμε ότι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα. Είναι θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, που επιτρέπουν σε εκείνους που έχουν κατανοήσει την ύλη σε βάθος να αριστεύσουν».
Σήμερα Τρίτη, εξετάζονται οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων στα εξής μαθήματα ειδικοτήτων: Δίκτυα υπολογιστών, Τεχνολογία δικτύων και επικοινωνιών, Καλλιέργεια ανθοκομικών φυτών, Ναυσιπλοϊα ΙΙ και Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ.
Αύριο Τετάρτη ολοκληρώνονται οι πανελλήνιες εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΑΛ, με τα εξής μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία, Αρχιτεκτονικό σχέδιο, Στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων και Βοοτροφία- Αιγοπροβατοτροφία.
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Οι Λαρισαίοι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα, πλην των Αγγλικών, θα εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης. Επίσης ειδικά οι υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του ειδικού μαθήματος «ισπανικά» θα εξεταστούν στην Αθήνα στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 - Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).
ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΤΟΜΩΝ
ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Όπως ανακοινώθηκε χθες, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα μαθήματα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αρμονία, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εδρεύει στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Προέκταση Εγνατίας 118, Τέρμα Πυλαίας, ΤΚ 555 35, Τηλέφωνο 2310 300828, Φαξ 2310 300630). Ειδικά για το μάθημα έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει, ως παράρτημα του Βαθμολογικού Κέντρου, στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης Θεσσαλονίκης (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ΤΚ 567 01, Τηλέφωνο 2310 607521).
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass