ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι άριστοι των φετινών πανελληνίων

* Πτώση των βάσεων λόγω Μαθηματικών αναμένεται σε 2ο και 5ο πεδίο * Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει το Υπ. Παιδείας στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών, οπότε θα γίνει καλύτερη εκτίμηση για το πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2017 22:20

Με …κομμένη την ανάσα και την αγωνία στο κατακόρυφο για τα αποτελέσματα των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων, προσέρχονταν, χθες το πρωί, οι υποψήφιοι και πολλοί γονείς στα λύκεια της Λάρισας.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και ενώ θα μπορούσαν να ενημερωθούν άμεσα για τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώθηκε ότι η κλασική μέθοδος της ανάγνωσής τους, από τις καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα σχολεία υπερίσχυσε. Όλοι ήθελαν να βεβαιωθούν, με απόλυτη σιγουριά, για τις βαθμολογίες τους.

Οι διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 το πρωί, είχαν ήδη στα χέρια τους τις καταστάσεις βαθμολογιών των μαθητών τους από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, τις οποίες και ανάρτησαν μετά τις 11 π.μ. αφού διενέργησαν τους απαραίτητους ελέγχους στα σχολεία.

Βάσει των αποτελεσμάτων των επιδόσεων των υποψηφίων, η γενική εκτίμηση εκπαιδευτικών είναι ότι οι βαθμολογίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, ομάδων θετικών σπουδών και οικονομίας, λόγω της μεγάλης δυσκολίας τους, αποτέλεσαν τη «δυσάρεστη έκπληξη» για τους υποψηφίους, ενώ στο μάθημα της Έκθεσης, υποψηφίων ανθρωπιστικών σπουδών κυρίως, παρατηρήθηκε μεγαλύτερο ποσοστό αναβαθμολογήσεων από πέρυσι, με μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των δύο βαθμολογητών.

«Οι βαθμοί στην Έκθεση πάνω από 17, είναι άριστες, όπως και στα Αρχαία Ελληνικά πάνω από 17,5 που είναι λιγοστές…», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Χρήστος Βλούχος, σχολιάζοντας τις επιδόσεις των υποψηφίων και επισημαίνοντας ότι φέτος στην Έκθεση δεν παρατηρήθηκαν τα περσινά φαινόμενα μεγάλου ποσοστού «κακών βαθμών».

Σύμφωνα με αναλυτές, στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα), προβλέπεται πτώση των βάσεων 2017, εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.

Τη Δευτέρα 3-7-2017 προγραμματίζεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, απ΄ όπου θα μπορεί να βγει ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα για το πού θα κυμανθούν φέτος οι βάσεις των σχολών. Τα αποτελέσματα των επιτυχιών εισαγωγής υποψηφίων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Η Λάρισα πάντως έχει να επιδείξει ένα ικανοποιητικό ποσοστό άριστων, σε όλες τις ομάδες προσανατολισμού, με τα περισσότερα εύσημα να λαμβάνουν φέτος αυτοί που τα κατάφεραν πολύ καλά στον «σκόπελο» των Μαθηματικών, κατακτώντας βαθμολογίες που αγγίζουν το 100 (20).

Οι περισσότεροι εξ αυτών που αρίστευσαν με συνολική βαθμολογία 18.000 μόρια και άνω, δήλωσαν στην «Ε», ότι η επιτυχία τους οφείλεται στην οργανωμένη μελέτη των μαθημάτων τους.

Κάποιοι από τους αριστούχους δήλωσαν ότι διαγωνίστηκαν για δεύτερη χρονιά στις πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, με σκοπό να πετύχουν υψηλότερους στόχους, με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να επιθυμεί την εισαγωγή του στην Ιατρική Λάρισας και στις νομικές σχολές της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΩΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

Από την Πέμπτη 6 Ιουλίου και μετά, όλοι οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας Οριστικοποίηση) ως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό με τις προτιμήσεις τους, επίσης μαζί με τους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της τακτικής εξεταστικής περιόδου, δηλαδή την ίδια περίοδο ως και 14 Ιουλίου 2017.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, δηλώνει: «Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων συγχαίρω θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας που η βαθμολογία τους δίνει τη βεβαιότητα ή την ελπίδα εισαγωγής σε κάποιο Ανώτατο ή Ανώτερο Ίδρυμα της χώρας μας. Μπράβο παιδιά! Όσοι και όσες δώσατε τη μάχη των πανελλήνιων εξετάσεων και δεν τα καταφέρατε μη θεωρήσετε ότι χάσατε τον πόλεμο. Χάσατε μια μάχη. Η επόμενη μάχη είμαι σίγουρος ότι θα είναι νικηφόρα. Αρκεί να το πιστέψετε. Έχετε όλα τα εφόδια από την οικογένειά σας, το σχολείο και την τοπική κοινωνία να νικήσετε στη ζωή.

Ο δήμαρχός σας, η δημοτική αρχή και οι συνδημότες μας πιστεύουν σε σας.

Οι πανελλήνιες ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίστε πιστεύοντας στην επιτυχία. Σας εύχομαι καλό και ανέμελο καλοκαίρι».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass