ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αλλαγές στην παιδεία από τον Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2017 15:18

Η ειδική αγωγή και τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, θα ενισχυθούν τη νέα σχολική χρονιά (2017-2018), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα τονίζεται ότι: «Στόχος μας είναι η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειδικότερα φέτος που ενισχύουμε δύο ευαίσθητους τομείς της παιδείας, την ειδική αγωγή και τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών.

Είναι ένα στοίχημα του Υπουργείου Παιδείας για το οποίο εργαζόμαστε σκληρά και θα το πετύχουμε γιατί όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα στη γνώση.

Πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δηλαδή εγκαίρως, θα έχει ολοκληρωθεί και νομοθετικά η αναβάθμιση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα ισχύσει για τους μαθητές που φέτος θα φοιτήσουν στην πρώτη Λυκείου».

Με αφορμή την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017, και την έκδοση των βαθμολογιών των υποψηφίων, το Υπουργείο Παιδείας «συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτές, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς, τους υπαλλήλους και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή τους.

Οι φετινές εξετάσεις διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο από κάθε πλευρά. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων επιλέγοντας θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας ανταποκρίθηκε πλήρως στους στόχους της για την αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση των υποψηφίων, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις επίσημες ανακοινώσεις των επιστημονικών φορέων.

Οι Διευθύνσεις του Υπουργείου με όλα τα στελέχη τους διασφάλισαν την ομαλή και αδιάβλητη διαδικασία και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν λειτούργησαν με τρόπο υποδειγματικό».

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του αναφέρει: «Συγχαίρω προσωπικά όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή εξεταστική διαδικασία και εύχομαι στα παιδιά που έδωσαν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη των στόχων τους να έχουν καλά αποτελέσματα και να επιλέξουν στη ζωή τους τούς προσφορότερους δρόμους για την κατάκτηση της γνώσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να απευθύνω στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου μας, Γιάννη Παντή, για την καίριας σημασίας προετοιμασία που έκανε ώστε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Συγχαίρω, επίσης, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Γιώργο Αγγελόπουλο, τη γενική διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Καλομοίρα Μαρούγκα, τον πρόεδρο Γιώργο Δάσιο και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, τα στελέχη, τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους που εργάστηκαν νυχθημερόν και πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το σύστημα λειτούργησε με άψογο και αδιάβλητο τρόπο και η διαδικασία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass