ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

5 χάλκινα στην Ολυμπιάδα μαθηματικών

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 15:39

Πέντε χάλκινα μετάλλια απέσπασαν στην 21η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, στη Βάρνα, οι Έλληνες μαθητές.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ), αναφέρει ότι: «Οι Έλληνες μαθητές, κατέκτησαν τα μετάλλια σε έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες».

Συγκεκριμένα, μετάλλια στην Ελλάδα έφεραν οι: Μαργαρίτης Μηνάς (Ηράκλειο), Ντόκας Ευθύμιος (Αθήνα), Αδαμόπουλος Διονύσιος (Πύργος) Λιγνός Ορέστης (Αθήνα) και Σκουλαρίκης Αναστάσιος (Λιτόχωρο).

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης και υπαρχηγός ο Ανδρέας Πούλος, σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών.

Η ΕΜΕ δήλωσε επίσης ότι: «Η επιτυχία των ελλήνων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και εθνικές ομάδες από άλλες χώρες με παράδοση επιτυχιών στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ορέστης Λιγνός είναι μαθητής της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Ελληνικής αποστολής, οι οποίοι δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά για 3η συνεχή χρονιά. Μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass