Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

«Μόνο οι πτυχιούχοι μαθηματικοί έχουν γνωστική επάρκεια για τη διδασκαλία των μαθηματικών»

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 18:39

Τις ανησυχίες του σχετικά με τη Β' ανάθεση των μαθηματικών, του Γυμνασίου σε καθηγητές που δεν έχουν πτυχίο μαθηματικού, εκφράζει σε επιστολή του ο Σύλλογος Μαθηματικών Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας,

την οποία απηύθυνε στον υπουργό Παιδείας και κοινοποίησε στους βουλευτές Λάρισας.

Αναλυτικότερα αναφέρει: «Ο Σύλλογος Μαθηματικών Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας επιθυμεί να σας εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με τη Β' ανάθεση των μαθηματικών του Γυμνασίου σε καθηγητές που δεν έχουν πτυχίο μαθηματικού.

Η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε τα τελευταία τρία χρόνια και δυστυχώς σε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα: να υποβαθμιστεί η διδασκαλία των μαθηματικών στο δημόσιο σχολείο, να δημιουργήσει τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου, αφού ορισμένοι διδάσκονται τα μαθηματικά από καθηγητές που δεν έχουν πτυχίο μαθηματικού, να δυσχεράνει τη μετέπειτα εξέλιξή τους στα μαθηματικά, λόγω της πλημμελούς προετοιμασίας τους στα μαθηματικά του Γυμνασίου, τα οποία αποτελούν τη βάση της διδασκόμενης ύλης του Λυκείου.

Προφανώς, το να έχει αποκτήσει κάποιος καθηγητής άλλης ειδικότητας στοιχειώδεις γνώσεις μαθηματικών, κατά τη διάρκεια των σπουδών του, με σκοπό να κατανοήσει βαθύτερα το αντικείμενό του (πληροφορική, φυσική, βιολογία κτλ) δεν τον καθιστά ικανό και επαρκή δάσκαλο των μαθηματικών!

Είναι σαφές ότι η διδασκαλία οποιουδήποτε μαθήματος, πόσο μάλλον των μαθηματικών, προϋποθέτει σφαιρική αντίληψη του αντικειμένου και της αλληλουχίας των ενοτήτων που πρόκειται να διδαχθούν, με σαφή γνώση των στόχων και μεθόδων διδασκαλίας.

Επομένως, μόνο οι πτυχιούχοι μαθηματικοί διαθέτουν τη γνωστική και παιδαγωγική επάρκεια για την άρτια διδασκαλία των μαθηματικών.

Κύριε υπουργέ, σας καλούμε να εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το αίτημα μας, αλλάζοντας την πρακτική των τελευταίων χρόνων, προς όφελος των μαθητών και της μαθηματικής παιδείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass