ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

«75 χρόνια υπόσχεση θύμησης»

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 15:58

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, με το Ίδρυμα Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης, υλοποιούν σχέδιο που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. Erasmus+ με θέμα «75 χρόνια υπόσχεση θύμησης», από χθες Τρίτη 18 έως και το Σάββατο 29 Ιουλίου.

Όσοι νέοι και νέες, από 17 έως 30 χρονών, επιθυμούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του προγράμματος μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του Δ.Σ., του Εξωραϊστικού Συλλόγου και της Ένωσης Θυμάτων Κατοχής Τσαριτσάνης και χωριών της Επαρχίας Ελασσόνας, για να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με τους νέους και τις νέες από την Κύπρο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Σήμερα Τετάρτη ξενάγηση στην Τσαριτσάνη, επίσκεψη στη Δημοτική Κοινότητα Τσαριτσάνης, Μνημεία κεντρικής πλατείας - ζωντανές μαρτυρίες, Πύργοι, Λαγούμια, Οικονόμειος Σχολή.

Αύριο Πέμπτη επίσκεψη στον Όλυμπο ΚΕΟΑΧ με πεζοπορία, Μονή Σπαρμού και πλατανόδασος.

Παρασκευή 21 Ιουλίου: Επίσκεψη στην Ελασσόνα, Μονή Ολυμπιώτισσας, Πέτρινο γεφύρι, Μουσεία Εθνικής Αντίστασης -Φυσικής Ιστορίας, Αρχαιολογική Συλλογή, επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Σάββατο 22 Ιουλίου: Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Σκαμνιά, Μπεχτέσι Καρυάς, Ξερόλακκας.

Κυριακή 23 Ιουλίου: Μονή Αγίου Δημητρίου (Βαλέτσικο) Τσαριτσάνης, Μυκηναϊκή Ακρόπολη Όρθης-Φυλάκιο Μπατζιό-κορυφή Τσιούκα.

Δευτέρα 24 Ιουλίου: Μαρτυρική Κοινότητα Δομένικου, Λαογραφικό Μουσείο και γνωριμία με τα βότανα της περιοχής, Μνημείο Εκτελεσθέντων - προβολή σχετικού υλικού.

Τρίτη 25 Ιουλίου: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Τετάρτη 26 Ιουλίου: Μπαξέ με παραδοσιακούς σπόρους και φυτά Τσαριτσάνης, Επίσκεψη - Ενημέρωση στο Λαογραφικό Μουσείο, Άγιος Νικόλαος, Αυστριακό Προξενείο.

Πέμπτη 27 Ιουλίου: Αρχαία Τριπολίτιδα (Άζωρος, Δολίχη, Πύθιο), Σαραντάπορο-Χάνι Χατζηγώγου, Τσάϊ Ολύμπου.

Παρασκευή 28 Ιουλίου: Πεζοπορία στα μονοπάτια διαφυγής την περίοδο της Κατοχής 1940-1944, Γνωριμία με τα άγρια χόρτα, βότανα και κάκτους, Νερόμυλοι, Περραιβικός Ορθόλιθος.

Σάββατο 29 Ιουλίου: Μελούνα Τσαριτσάνης, μονοπάτι ελευθερίας του 1912, Τελωνείο, Κοινοτικός Υπεραιωνόβιος Ελαιώνας στην περιοχή Αγίου Αθανασίου, Κρυόβρυση, Προφήτης Ηλίας, Εθνογραφικό - Αγροτικό Μουσείο Αραδοσιβίων. Εκδήλωση λήξης του προγράμματος, στις 9 μ.μ. αποστακτήριο Τσαριτσάνης.

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας στην Ελασσόνα θα γίνονται προβολές βίντεο στο πλαίσιο του προγράμματος για λεπτομερέστερη γνωριμία με τον πολιτισμό, την ιστορία, τις καλλιέργειες και τις φυσικές ομορφιές του τόπου από τις 7 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Μουσικές βραδιές με τραγούδια Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, ζωντανές μαρτυρίες-αφήγηση γεγονότων της Κατοχής-απαγγελίες ποιημάτων-προβολές βίντεο και εικόνων από την περίοδο της Κατοχής κι άλλες δραστηριότητες, καθώς και άλλα ελληνικά τραγούδια από αξιόλογους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass