ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Νέες ειδικότητες στο 2ο ΔΙΕΚ Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 15:44

Το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας μετά από διάλογο τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με μελλοντικούς σπουδαστές διερευνώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κατέληξε στην πρόταση έναρξης, για το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας δέκα νέων ειδικοτήτων για το 2017.

Πρόκειται για τις ειδικότητες βοηθού βρεφονηπιοκόμων, στελέχους διοίκησης και οικονομίας, φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, τεχνικού δικτύων και τηλεπικοινωνιών, τεχνικού μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρα (chef), τεχνικού αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, βοηθού φαρμακείου, στελέχους διατροφής και διαιτολογίας, βοηθού νοσηλευτικής χειρουργείου. Παράλληλα, ήδη συνεχίζουν από την περσινή χρονιά στο γ΄ εξάμηνο οι ειδικότητες βοηθού βρεφονηπιοκόμων (2 τμήματα), τεχνικού αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ και φύλακα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων (2 τμήματα).
Στις ειδικότητες αυτές δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν απόφοιτοι ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ και πρώην ΤΕΕ αντίστοιχων ειδικοτήτων και να ολοκληρώσουν τις σπουδές στην ειδικότητα σε έναν χρόνο. Οι ειδικότητες για κάθε Δ.ΙΕΚ θα ανακοινωθούν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. μετά από σχετική έγκριση στα τέλη Αυγούστου και τελικά θα λειτουργήσουν εφόσον εγγραφούν (τον Σεπτέμβριο) τουλάχιστον 15 σπουδαστές.
Υπενθυμίζετα ότι οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Δ.Ι.Ε.Κ. γίνονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΔΒΜ (http://www.gsae.edu.gr). Οι ημερομηνίες των αιτήσεων ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜ, οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω αυτής ή από το site του 2ου Δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας (http://2iek-laris.lar.sch.gr/).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass