ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

Υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2017 15:26

Τους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Λάρισας καλεί το ΠΥΣΠΕ Λάρισας να υποβάλλουν δήλωση τοποθέτησής τους.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του, με θέμα τον ονομαστικό χαρακτηρισμό λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ06-Αγγλικής, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16-Μουσικής και τον επαναπροσδιορισμό λειτουργικών κενών για το διδακτικό έτος 2017-2018, αναφέρει:

 «Το ΠΥΣΠΕ Λάρισας 1) Επαναπροσδιόρισε τις λειτουργικές υπεραριθμίες στις σχολικές μονάδες, χαρακτήρισε ονομαστικά τους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60-Νηπιαγωγών, ΠΕ06-Αγγλικής, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16-Μουσικής,

2) Επαναπροσδιόρισε τα λειτουργικά κενά ΠΕ70, ΠΕ60, ΠΕ06, ΠΕ11 & ΠΕ16 για το διδακτικό έτος 2017-2018 και

3) Καλεί τους λειτουργικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς των παραπάνω κλάδων να υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης.

Κατόπιν τούτου και έχοντας υπόψη το άρθρο 14 του Π.Δ. 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 του Π.Δ. 100/1997, καθώς και την με αρ. 137644/Ε1/03-09-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ με θέμα «Οδηγίες για τη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικές και λειτουργικές θέσεις», διευκρινίζεται ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων των λειτουργικά υπεραρίθμων εκπαιδευτικών θα γίνει ως εξής:

α) Οι χαρακτηρισμένοι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους, σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατό σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

β) Όσοι λειτουργικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν ή δεν καταστεί δυνατό να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε κενές λειτουργικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας ή όμορης, όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, θα συγκριθούν μεταξύ τους και θα τοποθετηθούν στα υπόλοιπα λειτουργικά κενά με την παρούσα διαδικασία (μοριοδότηση μεταθέσεων).

γ) Λειτουργικά υπεράριθμος εκπαιδευτικός, που θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες σε μία σχολική μονάδα, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στο σχολείο της οργανικής του θέσης σε περίπτωση που δημιουργηθεί σ’ αυτό κενό κατά τη διαδικασία των αποσπάσεων, οφείλει να συμπληρώσει το αντίστοιχο πεδίο στη δήλωση τοποθέτησής του.

δ) Διευκρινίζουμε ότι λειτουργικά υπεράριθμοι χαρακτηρίστηκαν και εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16-Μουσικής, που υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Λάρισας και έχουν πλεόνασμα ωρών σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες (άρθρο 14 παρ.7 του Π.Δ 50/1996 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 παρ.2 του Π.Δ. 100/1997), γι’ αυτό και καλούνται για δήλωση συμπλήρωσης υποχρεωτικού ωραρίου στα λειτουργικά κενά που κοινοποιούνται. Η τοποθέτησή τους θα γίνει σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία (α’ και β’ περιπτώσεις).

Οι δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων των χαρακτηρισμένων λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, όπως επίσης και όσων ζητούν συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου, θα υποβάλλονται στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω Fax στα 2410530150 & 2410252324 (αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ για επιβεβαίωση λήψης), από την Τετάρτη 23-8-2017 έως και την Πέμπτη 24-8-2017, ώρα 14:00.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, θα ακολουθήσει :

1. Η διαδικασία της υποβολής δηλώσεων προσωρινής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών όλων των κλάδων που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας και στη συνέχεια,

2. Η διαδικασία των αποσπάσεων εντός του ΠΥΣΠΕ Λάρισας καθώς και των τοποθετήσεων εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass