ΣΕ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΟΙ 24 ΜΑΘΗΤΕΣ

Λουκέτο στο Δημοτικό Κ. Σωτηρίτσας

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 22:10

Αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας, του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα, με το επιχείρημα ακαταλληλότητας του χώρου στέγασής του και έλλειψη άδειας λειτουργίας του.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα βρει κλειστές τις πόρτες του και οι 24 μαθητές τους αναμένεται να φοιτήσουν σε δημοτικά σχολεία της Αγιάς και της Μελιβοίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Σωτηρίτσας θα μεταστεγαστεί στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας και άμεσα θα διευθετηθεί το θέμα της καθημερινής μεταφοράς των μαθητών του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επεσήμανε επίσης ότι για πέντε από τους 24 μαθητές του, οι οποίοι διαμένουν στη Σκήτη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, καθώς είναι πιο κοντινή η απόσταση μεταφοράς τους στο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα του δημάρχου Αγιάς, κατατέθηκε στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα μέσα Αυγούστου και κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ικανοποίησή του, καθώς εκτιμήθηκε ότι απειλείται η ασφάλεια των μαθητών του, ενώ δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας σχολικού χώρου.

Πρόταση του δημάρχου ήταν να μεταφερθούν οι μαθητές του στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας.

Για το θέμα της αναστολής λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αγιάς, κ. Ιωάννης Αναστασίου, δήλωσε στην «Ε»: «Με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το σχολείο της Κάτω Σωτηρίτσας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε πάρθηκε απόφαση για κλείσιμο σχολείου σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Αγιάς του Αυγούστου, για τον απλούστατο λόγω ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζει κλείσιμο σχολείων. Το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο γνωματεύει σε τέτοιες εισηγήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass