Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤ. ΛΕΤΣΙΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ

Απορίας άξια η άρνησή τους για καλύτερη παιδεία…

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2017 22:17

Με μόνο τρεις μαθητές, του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας, αναχώρησε χθες, από τα παράλια Σωτηρίτσας, Αγιοκάμπου και Βελίκας, το ειδικά μισθωμένο λεωφορείο για τη μεταφορά τους, με κατεύθυνση το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας.

Ήταν οι ίδιοι μαθητές, που από την πρώτη μέρα έναρξης του σχολικού έτους, ανταποκρίθηκαν στην απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, να μεταφερθούν στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, καθώς το σχολείο Κάτω Σωτηρίτσας κρίθηκε ακατάλληλο.

Χθες, όπως επίσης και από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, οι υπόλοιποι 18 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας, και πάλι δεν πήγαν μαζί τους. Οι γονείς τους εξακολουθούν να αρνούνται να τους στείλουν στις τάξεις του σχολείου της Μελιβοίας και τους κράτησαν σπίτι τους, εμμένοντας στο αίτημά τους να εγγραφούν σε δημοτικά σχολεία της Αγιάς.

Ήταν η τρίτη μέρα της σχολικής χρονιάς, που οι 18 μαθητές απουσιάζουν… και σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί σε συνάντηση των γονέων τους με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, η επιμονή τους να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, θα έχει επιπτώσεις.

Ποια είναι όμως η θέση του Δήμου Αγιάς; Πώς αντιμετωπίζει αυτό το θέμα και τι προτίθεται να κάνει;

Ερωτηθείς, ο αντιδήμαρχος του δήμου Αγιάς, κ. Βασίλης Λέτσιος, απαντά στην «Ε», ότι σε περίπτωση που η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ζητήσει να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές με σκοπό να πάνε οι μαθητές στο σχολείο, η πρώτη κίνηση του δήμου θα είναι να ζητήσει από την υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας να παρέμβει και στελέχη της θα μεταβούν στα σπίτια των παιδιών να μιλήσουν με τους γονείς.

Αν η άρνηση των γονέων συνεχιστεί και διαπιστωθεί ότι αναίτια κρατούν οι γονείς στο σπίτι τα παιδιά τους, προβλέπεται έπειτα να επέμβει η Αστυνομία, αν και ο κ. Λέτσιος θεωρεί ότι αυτό αποτελεί έσχατο μέτρο και ευελπιστεί να μην χρειαστεί.

Σχετικά με το θέμα της μεταστέγασης του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, και για το γεγονός της άρνησης των γονιών 18 μαθητών, να δεχθούν την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο κ. Λέτσιος καταθέτει στην «Ε», τα εξής: «Όταν τους προσφέρεις ένα άρτια διδακτικά δομημένο σχολείο, με περισσότερες παροχές από αυτές που είχαν στο διθέσιο του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Σωτηρίτσας, όπως μαθήματα μουσικής, πληροφορικής, καλλιτεχνικών, με ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων, όταν τους προσφέρεις καλύτερες υποδομές, όταν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ελληνικής γλώσσας διότι πολλά από αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν καλά τη γλώσσα και έχουν προβλήματα μάθησης, όταν η μεταφορά των μαθητών γίνεται με λεωφορείο που περνά καθημερινά έξω από το σπίτι του κάθε παιδιού…, τότε πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την άρνηση αυτών των γονιών, που μέλημά τους θα έπρεπε να είναι η παροχή καλύτερης παιδείας στα παιδιά τους.

Την προσφέρουμε λοιπόν αυτήν την καλύτερη παιδεία, με σκοπό να βοηθηθούν τα ίδια τα παιδιά. Δεν τη θέλουν; Για ποιον λόγο;

Για τη χιλιομετρική απόσταση; Μα η Μελιβοία απέχει από τη Σωτηρίτσα 6 χιλιόμετρα και η Αγιά 16 χιλιόμετρα. Συν το γεγονός ότι στα δύο δημοτικά σχολεία της Αγιάς, θα αναγκαστούν τα παιδιά να στοιβαχθούν σε τμήματα των 25 μαθητών! Στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, κάθε τάξη έχει το ανώτερο 12 με 14 παιδιά, που σημαίνει καλύτερη διδακτική στήριξη στο καθένα».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass