ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE

Συνδέοντας την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

*Υποψήφιοι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2017 15:30
Από αριστερά: Ο υπεύθυνος της start up επιχείρησης INTRIDEO Βασίλης Δήμτσας, η εκπρόσωπος της ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ MARKET Κατερίνα Βλαχοδήμου, η διευθύντρια σπουδών του ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE Μαριάνθη Κατσίκα, ο διευθυντής της MEDIA MARKT στη Λάρισα Αντώνης Δημόπουλος, ο διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλης Ζάρκος, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της WATT & VOLT στη Λάρισα Χρήστος Τσαμαδιάς και ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΑΒΑΝΑ Θοδωρής Καραβάνας Από αριστερά: Ο υπεύθυνος της start up επιχείρησης INTRIDEO Βασίλης Δήμτσας, η εκπρόσωπος της ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ MARKET Κατερίνα Βλαχοδήμου, η διευθύντρια σπουδών του ICBS LARISSA BUSINESS COLLEGE Μαριάνθη Κατσίκα, ο διευθυντής της MEDIA MARKT στη Λάρισα Αντώνης Δημόπουλος, ο διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλης Ζάρκος, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της WATT & VOLT στη Λάρισα Χρήστος Τσαμαδιάς και ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΑΒΑΝΑ Θοδωρής Καραβάνας

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον υποψήφιων εργαζομένων για την Ημέρα Καριέρας που πραγματοποίησε χθες το ICBS Business School Λάρισας σε συνεργασία με σημαντικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπως η start up INTRIDEO, τα ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ MARKET, η αλυσίδα MEDIA MARKT, το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο πάροχος ρεύματος WATT & VOLT και τα εκπαιδευτήρια ΚΑΡΑΒΑΝΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταιριών μίλησαν στους υποψήφιους παρουσιάζοντας τη δυναμική των επιχειρήσεών τους αλλά και το «μοντέλο» του υποψηφίου που αναζητούν, ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων είχαν την ευκαιρία να έχουν και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Η υπεύθυνη σπουδών του ICBS κ. Μαριάνθη Κατσίκα τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κατάρτισης με την αγορά εργασίας ενώ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του ICBS με το ΙΕΚ Δήμητρα, έναν επίσης σημαντικό εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης. Το πρώτο επίπεδο της συνεργασίας, όπως σημείωσε η κ. Κατσίκα, θα αφορά στην απόκτηση πιστοποιητικού χρήσης Η/Υ, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το ICBS θέλει να είναι αρωγός των αποφοίτων του, και όχι μόνο, στην προσπάθεια αναζήτησης και εύρεσης εργασίας. Με τη σειρά του ο κ. Βασίλης Ζάρκος διευθυντής σπουδών του ΙΕΚ Δήμητρα τόνισε ότι η χθεσινή εκδήλωση είναι μια κορυφαία πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθούν απόφοιτοι και σπουδαστές για τις δυνατότητες απασχόλησης. «Είναι ευτυχές που οι επιχειρήσεις της Λάρισας και της Θεσσαλίας είναι πάντα κοντά μας στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους νέους που θέλουν να ενταχθούν δυναμικά σε μια ανταγωνιστική πραγματικότητα».

Μιλώντας στην «Ε» εκπρόσωποι των επιχειρήσεων τόνισαν τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων μέσω των οποίων έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με υποψήφιους συνεργάτες, να συνομιλήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τη διαμόρφωση της αγοράς εργασίας. Η κ. Κατερίνα Βλαχοδήμου εκπρόσωπος της ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΕΤ δήλωσε η εταιρία μέσω της πρωτοβουλίας του ICBS αναζητεί νέους, καταρτισμένους επαγγελματίες προκειμένου να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ήδη ανερχόμενη πορεία της. Ο κ. Βασίλης Δήμτσας εκπρόσωπος της ελληνοκαναδικής start up INTRIDEO σημείωσε ότι αναζητούν «ταλέντα» στον χώρο του προγραμματισμού που να προέρχονται από την τοπική αγορά, ενώ ο κ. Θοδωρής Καραβάνας των Εκπαιδευτηρίων ΚΑΡΑΒΑΝΑ τόνισε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει ευκαιρία σε υποψήφιους αλλά και επιχειρήσεις να έλθουν σε επαφή και να εξετάσουν τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους. Με τη σειρά του ο κ. Χρήστος Τσαμαδιάς διευθυντής της Watt & Volt στη Λάρισα εξήρε την αξιέπαινη δουλειά που γίνεται στο ICBS ενώ σημείωσε ότι αυτός είναι και ο λόγος που αναζητούν συνεργάτες. Τέλος, ο κ. Αντώνης Δημόπουλος υπεύθυνος του καταστήματος MEDIA MARKT στη Λάρισας δήλωσε ότι η εταιρία που εκπροσωπεί συμμετέχει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της νέους ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τις σχέσεις της με την τοπική κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass