ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σύνδεση του σχολείου με τις ανάγκες της αγοράς

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2017 16:55

«Ο κ. Γαβρόγλου, όπως και οι προκάτοχοί του κ. Φίλης και Μπαλτάς, μιλά για το Σχολείο του μέλλοντος και αντ’ αυτού βλέπουμε ένα Σχολείο της οπισθοδρόμησης και των συνεχών πειραματισμών» υποστήριξε ο Λαρισαίος τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ βουλευτής Χρήστος Κέλλας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η πολυπόθητη αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την Παιδεία».

Μιλώντας στον τομέα Παιδείας ο κ. Κέλλας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αντιφατικές, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις της για το νέο Λύκειο, υπενθυμίζοντας ότι μιλούσαν για κατάργηση των Πανελληνίων και τώρα τις διπλασιάζουν, “βαπτίζοντάς” τες μάλιστα “Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις” προσθέτοντας νέα βάρη, αγωνία, άγχος σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

«Αλήθεια εκτός από αυτά, έχουν υπολογίσει το κόστος για την πρόταση για το νέο Λύκειο;» αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος βουλευτής υπογραμμίζοντας πως «για την παράταξή μας το Σχολείο του αύριο, ένα σχολείο συνδεδεμένο με τις ανάγκες της αγοράς, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, που θα προάγει την ελεύθερη σκέψη και τη δημιουργικότητα, αποτελεί το μεγάλο μας στοίχημα».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα ΑΕΙ μίλησε «για την επιστροφή των Πανεπιστημίων στις εποχές των “φοιτητοπατέρων” και της μετατροπής τους από άσυλα ιδεών σε άσυλα ανομίας» για να αναδείξει τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για την άμεση κατάργηση των Νομοσχεδίων Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου και τον επανασχεδιασμό των Πανεπιστημίων μας ώστε να αποκτήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στην Ελλάδα της μεγάλης αλλαγής.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στις κυβερνητικές εξαγγελίες για αντικατάσταση του θεσμού των σχολικών συμβούλων τις οποίες απέδωσε σε «ιδεολογικά συμπλέγματα των κυβερνώντων.

«Η Νέα Δημοκρατία συνεπής με τις αρχές της και τις διακηρύξεις της για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, υποστηρίζει διαχρονικά ένα αντικειμενικό και δίκαιο πλαίσιο επιλογής στελεχών, βασισμένο στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας» είπε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας την εκπαιδευτική κοινότητα ότι «δεν θα επιτρέψει την κατάργηση ή αντικατάσταση του καταξιωμένου από δεκαετίες στη συνείδηση των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, προσφέροντάς τον βορά στην ικανοποίηση μιας αριστερής ισοπεδωτικής λογικής για εκπαίδευση χωρίς αριστεία, αξιολόγηση και λογοδοσία, αλλά αντίθετα, υπόσχεται τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του όταν ο ελληνικός λαός της αναθέσει τις ευθύνες του τόπου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass