ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Υψηλό επίπεδο ιδεών και καινοτομιών

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2017 15:20

Ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο ιδεών και καινοτομιών που παρουσιάστηκαν στο πανελλήνιο συνέδριο Πληροφορικής που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα δήλωσε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Παιδής, ο οποίος ξεναγήθηκε στα stands start up εταιρειών που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στον Ελασσονίτη η ιδέα της νεαρής φοιτήτριας, με καταγωγή από τον Τύρναβο, Αντονέλας Τσάπο που αφορά ένα γάντι με συσκευή σόναρ και ένα σύστημα παλμικών δονήσεων (με την ονομασία Elida) που λειτουργεί με δονήσεις, οι οποίες μεταφέρονται στον καρπό. Έτσι όσο πιο έντονες είναι οι παλμικές κινήσεις, τόσο πιο κοντά βρίσκεται το αντικείμενο στον καρπό (αντίστοιχο με το σύστημα παρκαρίσματος του αυτοκίνητου).
Ο Θ. Παιδής αφού δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκείμενου να προωθήσει την ενδιαφέρουσα ιδέα της φοιτήτριας στην αγορά, και θαύμασε ανάλογες εφευρέσεις, π.χ. εφαρμογές που ελέγχουν την άρδευση στα χωράφια, που βγάζουν τις τιμές των καύσιμων στα πρατήρια πανελλαδικά, δήλωσε σχετικά: Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές του συνεδρίου καθώς και σε όλους τους ερευνητές που παρουσίασαν τις εργασίες τους. Η έρευνα και η καινοτομία, η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά και τις επιχειρήσεις είναι κάτι που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία καθώς μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο για την περιοχή μας αλλά και για όλη τη χώρα. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχουν χρηματοδοτήσει πληθώρα έργων στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, ώστε αυτό να μπορέσει να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο, που θα είναι πόλος καινοτομίας και έρευνας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass