ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σεμινάριο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2017 16:16

Ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής με έδρα τη Λάρισα κ. Κολοκοτρώνης Δημήτριος και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Λάρισας σε συνεργασία και με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.), προτίθενται να διοργανώσουν ένα τμήμα σεμιναρίου εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Moodle) με θέμα «Αξιοποίηση τεχνικών ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας μέσα από το περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης Moodle» για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Αντικείμενο και στόχοι του σεμιναρίου θα είναι: Η εξοικείωση και η εξάσκηση των εκπαιδευτικών με μεθόδους και τεχνικές ασύγχρονης και εξ αποστάσεως διδασκαλίας, όπως είναι η κατασκευή ηλεκτρονικών μαθημάτων με το δημοφιλές περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης/διδασκαλίας Moodle, η δημιουργία και χρήση απλών εκπαιδευτικών παιχνιδιών στη διδασκαλία, η εκμάθηση και χρήση ελεύθερου και ανοιχτού λογισμικού γενικού σκοπού για ποικίλες εφαρμογές χρήσιμες για τους εκπαιδευτικούς, όπως είναι οι παρουσιάσεις, η επεξεργασία ήχου και εικόνας κ.ά.
Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι ένα πλήρες ημερολογιακό εξάμηνο, από 28/11/2017 έως 10/6/2018. Θα υλοποιηθεί με τη «μεικτή» μέθοδο διδασκαλίας, συνδυάζοντας 5 διά ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις και 26 εβδομάδες εκπαίδευσης από απόσταση με χρήση υπολογιστή.
Οι 5 διά ζώσης συναντήσεις θα γίνουν στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ακαρνανίας 32).
Συντονιστής των τμημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο κ. Νταλούκας Βασίλειος (τεχνικός υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας).
Συντονιστές για το τμήμα της Π.Ε. Λάρισας είναι: Κολοκοτρώνης Δημήτριος σχολικός σύμβουλος και Ζαβάρα Κασσιανή υπεύθυνη τμήματος.
Επιμορφωτές για τις διά ζώσης συναντήσεις είναι οι: Ζαβάρα Κασσιανή,
Ζαχαρής Φώτιος και Nάκας Ηλίας.
Θα δημιουργηθεί τμήμα 25 επιμορφούμενων. Σε περίπτωση περισσότερων αιτήσεων, οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεγούν με κλήρωση. Ο ελάχιστος αριθμός επιμορφούμενων για κάθε τμήμα είναι 15.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://e-learning.ilei.sch.gr/aitisi/2017 έως και 31/10/2017.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass