ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 11ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Αυτό είναι το μέλλον σας συμμετέχοντας στα κοινά

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 15:37

Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 11ου Λυκείου Λάρισας υποδέχθηκε και ξενάγησε στους χώρους του Κοινοβουλίου, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τους μαθητές για τη λειτουργία της Βουλής, και τους εξήγησε την κοινοβουλευτική διαδικασία, απαντώντας στις απορίες τους.
Ο ίδιος τόνισε ενδεικτικά πως «το Κοινοβούλιο είναι η βάση της Δημοκρατίας και πως ο κάθε βουλευτής βρίσκεται εκεί, ως αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας».
«Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα της εκλογής αλλά και της απόρριψης διά της ψήφου. Όσοι απαξιώνουν τον ρόλο του Κοινοβουλίου ουσιαστικά απαξιώνουν τη λαϊκή ψήφο δηλαδή την ίδια τη δημοκρατία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς τον ολοκληρωτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφερόμενος σε ιστορικά παραδείγματα εκτροπής, «σε μια χώρα», όπως τόνισε ο ίδιος, «που έχει πληρώσει με αίμα τέτοιου είδους εκτροπές». «Είναι οι ίδιοι που σας θέλουν “εν υπνώσει” ώστε να έχουν πεδίο ελεύθερο, για να ορίζουν τις τύχες σας. Μην τους κάνετε τη χάρη.
Το μέλλον είναι δικό σας και ορίστε το εσείς», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, ζητώντας από τους μαθητές να μην σταματήσουν ποτέ, την προσπάθεια, τα όνειρα, αλλά και την κριτική, απέναντι σε καθετί δεδομένο και σταθερό».
Τους μαθητές του 11ου Λυκείου Λάρισας συνόδευαν οι καθηγητές κ. Κων/νος Ευαγγέλου, Βικτώρια Δημητρίου και Φραγκίτσα Ζιάμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass