ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

500 μαθητές στον «Θαλή»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2017 15:30

Περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λάρισας, συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Ο Θαλής» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), που πραγματοποιήθηκε χθες στο 2ο Λύκειο Λάρισας.

Είναι το πρώτο στάδιο, των ετήσιων διαγωνισμών μαθηματικών, σε εθνικό επίπεδο, ακολουθούν άλλες δύο φάσεις και όσοι μαθητές επιλεγούν στο τέλος θα συμμετέχουν στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

Πάνω από 50 καθηγητές μαθηματικών του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, υποστήριξαν σε αφιλοκερδή και εθελοντική βάση έναν καταξιωμένο θεσμό με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, με την προπαρασκευαστική τους δουλειά, αλλά και τη φυσική παρουσία τους τον διαγωνισμό-ορόσημο στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου κ. Χριστόφορο Γιαλαμά για τη φιλοξενία, καθώς και τον υποδιευθυντή κ. Ιωάννη Μιχαήλ μαθηματικό, που είχε και την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε και φέτος, πέρα από την καθολική και αποφασιστική συνεισφορά των μελών της ΕΜΕ του νομού Λάρισας και από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές (τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας) που εκπροσωπήθηκαν χθες στον χώρο του διαγωνισμού από τους κ.κ. Ιωάννη Καψάλη και Χρήστο Ντάμπλια, αντίστοιχα.

Η ΕΜΕ, ευχαρίστησε επίσης και συγχάρηκε, τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους μαθηματικούς, για την προετοιμασία και τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass