ΚΑΛΠΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στη «μάχη» για τη θέση του διευθυντή

* Αύριο τα αποτελέσματα των «εκλεκτών» των Συλλόγων Διδασκόντων

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 9:29

 

 

 

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία εξελίχθηκε χθες στα δημοτικά σχολεία της Λάρισας, αλλά και όλης της χώρας, κατά την οποία κλήθηκαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ψηφίσουν μεταξύ των υποψηφίων συναδέλφων τους για διευθυντές, των σχολείων όπου διδάσκουν.

Οι μαθητές αποχώρησαν κατά μία ώρα νωρίτερα από τις αίθουσες, για να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία, ενώ παράλληλα δεν λειτούργησαν τα ολοήμερα σχολεία, όπως όριζε η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και οι κάλπες μπήκαν στις θέσεις τους, στα 92 δημοτικά σχολεία του νομού, για να κλείσουν στις 3 το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι για διευθυντές ήταν συνολικά 138 και η καταμέτρηση των μορίων που συμπλήρωναν ανάλογα με τον αριθμό των δασκάλων που τους ψήφισαν, στη διεκδίκηση των θέσεων των διευθυντών, ξεκίνησε το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν…

Ειδικότερα η ψηφοφορία ήταν μυστική και όπως προβλεπόταν η αποσφράγιση της κάλπης έγινε ταυτόχρονα στις 3 μ.μ., σε όλες τις εφορευτικές επιτροπές, που είχαν συγκροτηθεί στα 92 δημοτικά σχολεία, ακολούθησε καταμέτρηση των ψήφων και ηλεκτρονική αποστολή των αποτελεσμάτων, στην Κεντρική τριμελή επιτροπή εκλογών, που είχε συσταθεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Ειδικότερα η κάθε εφορευτική επιτροπή, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, συνεδρίασε και πραγματοποίησε τη διαλογή των ψήφων, προέβηκε στην καταμέτρησή τους για κάθε υποψήφιο και κατέγραψε το αποτέλεσμά της στο πρακτικό που συνέταξε για τη διενέργεια της εκλογής.

Όλες οι ψηφοφορίες κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, σήμερα Πέμπτη θα ακολουθήσει αποστολή πρακτικού εφορευτικής επιτροπής στην Κεντρική Επιτροπή Εκλογών, που θα περιλαμβάνει την πρόταση για αποκλεισμό των υποψηφίων που δεν έλαβαν το απαιτούμενο ποσοστό του 20%, καθώς και τον υπολογισμό των μορίων που λαμβάνουν οι υποψήφιοι που συνεχίζουν στη διαδικασία με βάση τον αριθμό ψήφων που έλαβαν.

Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η καταχώριση της βαθμολογίας των υποψηφίων και η ανάρτηση πινάκων της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από την ίδια μέρα γίνονται και δεκτές μέχρι και τις 16 Ιουνίου, τυχόν ενστάσεις υποψηφίων, για τον τελικό πίνακα.

Από 17/6/2015 έως 18/6/2015 προβλέπεται εκδίκαση ενστάσεων - Πρόταση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από το Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ – Απόφαση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών μονάδων Π.Ε. από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η ανάληψη υπηρεσίας των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ

Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των δώδεκα μορίων που μπορεί να λάβει κατ’ ανώτατο όριο, ο υποψήφιος. Ο αριθμός των μορίων που προκύπτει στρογγυλοποιείται με προσέγγιση εκατοστού.

Να σημειωθεί ότι όσοι υποψήφιοι διευθυντές δεν συμπλήρωσαν το απαιτούμενο ποσοστό του 20% των ψηφισάντων αποκλείονται.

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καταρτίζεται ο τελικός πίνακας υποψηφίων ανά σχολική μονάδα, που περιλαμβάνει το άθροισμα της μοριοδότησης της επιστημονικής − παιδαγωγικής συγκρότησης και κατάρτισης, της υπηρεσιακής κατάστασης διοικητικής και καθοδηγητικής εμπειρίας, καθώς και της μοριοδότησης από τη μυστική ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass