ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ευρωπαϊκή σύμπραξη σχολείων για το προσφυγικό

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2017 15:26

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος «Erasmus+KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων με τίτλο «Lifeboats full of hopes», 2017-2019, με συντονιστή το 5ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων και τις εκπαιδευτικούς Χρυσούλα Θανοπούλου και Ευτυχία Νάσιου, πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας.

Στη σύμπραξη συμμετέχει ως εταίρος και το 2ο Γυμνάσιο Φαρσάλων με τους εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνο Ντούρα και Αικατερίνη Σταυροθεοδώρου, καθώς και ακόμη πέντε σχολεία από την Εσθονία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Κύπρο.

Βασικός σκοπός της σύμπραξης και των δραστηριοτήτων της, είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια των διαπολιτισμικών ικανοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών, η καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στην πολιτισμική ποικιλία και ειδικά απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς και η προώθηση της ανεκτικότητας και η πρόληψη του ρατσισμού στα σχολεία.

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου που οδηγεί στην ενίσχυση της συνεργατικής μάθησης, στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων και στην επίτευξη κοινών στόχων.

Την πρώτη ημέρα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των παιδαγωγικών ομάδων των εταίρων, έγινε από το συντονιστικό σχολείο, παρουσίαση του βασικού σκοπού, των στόχων και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διετή υλοποίηση του σχεδίου. Όλοι οι εταίροι παρουσίασαν τα σχολεία τους και επέλεξαν μετά από ψηφοφορία το λογότυπο και την αφίσα του σχεδίου.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο προσφυγικό ζήτημα, με στοιχεία για την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα κάθε εταίρου.

Την τρίτη ημέρα όλοι οι εταίροι επισκέφθηκαν το κέντρο υποδοχής προσφύγων στην περιοχή Vao, όπου ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Την τέταρτη ημέρα έγινε επίσκεψη στο Γραφείο Εκπαίδευσης του Ταλίν και ενημέρωση από τους αρμόδιους για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση από μαθητές του Εσθονικού σχολείου στην παλιά πόλη του Ταλίν.

Την Πέμπτη και τελευταία ημέρα της συνάντησης, όλοι οι εταίροι παρακολούθησαν στο σχολείο μάθημα Κοινωνιολογίας σχετικά με θέματα προσφύγων.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Πορτογαλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass