Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΔΗΜ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»:

«Η τρόικα φέρνει νέες συγχωνεύσεις σχολείων»

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2017 22:20

«Η τρόικα φέρνει νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ενώ η λειτουργία τμημάτων με αριθμό περισσότερων των 27 μαθητών είναι προαπαιτούμενο τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καρυώτης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, σε ομιλία του για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε χθες, σε αίθουσα του «Μετροπόλ» στη Λάρισα.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι και το θέμα της ήταν «Το τοπίο της Δημόσιας Εκπαίδευσης αλλάζει».

Αναλυτικότερα ο κ. Καρυώτης παρουσίασε όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα στον τομέα της Παιδείας υποστηρίζοντας: «στην τελευταία συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης για την εκπαίδευση αναφέρθηκε ότι είναι τα εξής: α) Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, β) Αξιολόγηση για όλους μέσα στο 2018, γ) Υποχρεωτικό εργασιακό 30ωρο για όλους δ) Συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή στελεχών». Τόνισε δε ότι: «Η συμφωνία περιλαμβάνει όλα όσα δεν είχαν προλάβει να υλοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας και έχουν ήδη προγραμματιστεί και εξαγγελθεί να υλοποιηθούν απ’ τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις επιταγές και τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται όχι μόνο να ολοκληρώσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, αλλά και να μετατρέψει το δημόσιο σχολείο σ’ έναν οργανισμό εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με το κράτος από εγγυητή σε συντονιστή αυτού του «Νέου Σχολείου».

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται η προσπάθεια συρρίκνωσης των σχολικών μονάδων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν Λάρισας, κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των αλλαγών στην παιδεία, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Καταργήθηκαν ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, προέκυψαν προβλήματα με το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης διευθυντών σχολείων, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μοιράζουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο σε δύο και τρία σχολεία με αποκορύφωμα περίπτωση αναπληρώτριας που εργαζόταν σε 7 σχολεία!».

Λένα Κισσάβου

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα