Διαλέξεις του Ν. Λυγερού σε Λάρισα και Νίκαια

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2018 15:22

Στη Λάρισα θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο δρ. Νίκος Λυγερός. Ο κ. Λυγερός θα δώσει δύο διαλέξεις, ενώ το πρωί της Τρίτης θα επισκεφθεί και θα συνομιλήσει με μαθητές σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Λάρισας.


Συγκεκριμένα:
- Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου ο κ. Λυγερός θα μιλήσει με θέμα «Έξυπνη Παιδεία και Πολιτισμός». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
- Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιανουραίου, θα αναπτύξει τις στρατηγικές λύσεις που προσφέρει ο ζεόλιθος, σε εκδήλωση που διοργανώνει στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας.
Ο ευφυέστατος Έλληνας θα αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ο ζεόλιθος αποτελεί μία επανάσταση στον χώρο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με θετικό μόνο πρόσημο και χωρίς καμία δυσμενή συνέπεια.
* Ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος για τα χωράφια μας, για τις καλλιέργειές μας, για τα ζώα μας και για μας τους ίδιους, αφού συγκρατεί τα βαρέα μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Ως μοριακό κόσκινο που είναι υδρόφιλο και είναι ικανό να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες νερού, τις οποίες απελευθερώνει με πολύ μικρή ποσότητα. Με αυτό τον τρόπο ο ζεόλιθος επιτρέπει μια εσωτερική διαχείριση του νερού και κατά συνέπεια ενοχλεί την παραγωγή πάγου που είναι τόσο καταστροφική για τις καλλιέργειες. Τα αποτελέσματα από τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία είναι η εξοικονόμηση νερού, εξοικονόμηση λιπάσματος, μια πιο αποτελεσματική καλλιέργεια με μια αύξηση παραγωγής από 48% έως 66%. Αν προσθέσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ακόμα και στη γεύση, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή του ζεόλιθου. Κι αν χρησιμοποιούμε οργανικό λίπασμα, όπως είναι οι κουτσουλιές από κοτόπουλα, πρέπει να ξέρουμε ότι ο ζεόλιθος αφορά και στις οσμές. Κατά συνέπεια, μπορούμε και με μια βιολογική καλλιέργεια να έχουμε πολύ ωραία αποτελέσματα με μια ασύγκριτη ποιότητα που θα θυμίσει στους παλαιότερους τι σημαίνει πραγματική γεύση και άρωμα. Διότι ο ζεόλιθος διατηρεί όλες τις οργανοληπτικές ιδιότητες. Η χρήση του ζεόλιθου θα καλυτερέψει πρακτικά και σε σταθερή βάση τη γη μας αλλά και το νερό μας, διότι δεν θα υπάρχει ανάγκη να ποτίζεται εντατικά με νιτρικά προϊόντα. Είναι σημαντικό, επίσης, να πάει καλύτερα ο πρωτογενής τομέας, διότι είναι τα θεμέλιά μας και δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να χαθεί αποκλειστικά προς όφελος των υπηρεσιών που δεν παράγουν. Επιπλέον, εμείς ζούμε πάνω σε αυτή τη γη κι αυτήν θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στους επόμενους γενικότερα, δεν έχουμε λοιπόν κανένα όφελος να την καταστρέψουμε με διάφορες ουσίες που προκαλούν μη αναστρέψιμες διαδικασίες. Ενώ μπορούμε με τον ζεόλιθο να καλυτερέψουμε το επίπεδο της ζωής μας και της πατρίδας. Ο ζεόλιθος κι η χρήση του είναι μια μορφή κουλτούρας που θέλει να διατηρήσει και να αναδείξει τη φύση. Δεν καταστρέφει το περιβάλλον ούτε τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής. Ο ζεόλιθος, αυτό το πράσινο της γης, είναι μια πηγή ζωής και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Με τον ζεόλιθο, ο άνθρωπος δεν περιμένει τα πάντα από τη φύση, κάνει και αυτός πράξεις που τη βοηθούν σε πρακτικό επίπεδο. Γιατί είναι ωραίες οι οικολογικές θεωρίες, είναι όμως ακόμα πιο σημαντικές οι πρακτικές, διότι είναι αυτές που αλλάζουν τα δεδομένα, αφού έρχονται σε άμεση επαφή με τους οργανισμούς και τη γη μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass