ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε Λάρισα και Νίκαια ο Ν. Λυγερός

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2018 16:07

Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη ο δρ. Νίκος Λυγερός.


Ο κ. Λυγερός θα δώσει διάλεξη σήμερα στις 7 το απόγευμα με θέμα «Έξυπνη Παιδεία και Πολιτισμός». Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου ο «Δάσκαλος» -όπως τον αποκαλούν όσοι τον ακολουθούν στις διαλέξεις του και τα masterclass που διοργανώνει ανά την Ελλάδα και την Κύπρο- θα επισκεφτεί Γενικά Λύκεια και ΕΠ.ΑΛ. με θέματα προοπτικές μέλλοντος, στρατηγικές επιλογές και μαγεία μαθηματικών.
Το απόγευμα (στις 7 μ.μ.) θα αναπτύξει τις στρατηγικές λύσεις που προσφέρει ο ζεόλιθος, σε εκδήλωση που διοργανώνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νίκαιας.
* Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική.
Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια.
Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.
Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και τη συμβολή του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.
Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι στρατηγικός σύμβουλος, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, επισκέπτης καθηγητής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου διδάσκει Θεωρία Παιγνίων και Νευροεπιστήμες, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου διδάσκει Θεωρία Ομάδων και Σημασιολογία, καθηγητής προικισμένων παιδιών και δημιουργός τεστ ευφυίας. Διακεκριμένος για την επικοινωνία που έχει με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, τη συμβουλευτική αγωγή και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Παρότι ξεχωρίζει για 189 λόγους, πιστεύει ότι ο καθένας από μας είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας, άρα δεν είναι μοναδικός, αφού όλοι οι κρίκοι μοιάζουν, αλλά ουσιαστικός, γιατί όταν ένας κρίκος σπάσει τότε σπάει και η αλυσίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass