ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα για την ανεξάρτητη διαβίωση εφήβων με αυτισμό

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2018 15:04

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Έφηβοι με Αυτισμό: Ο δρόμος προς την ανεξάρτητη διαβίωση» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ερευνητικό ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ TRAIL.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου από τις 17:00 έως τις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο διευθυντής της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Παναγιώτης Κασσιανός και οι συνεργάτιδές του κυρίες Αθηνά Χατζηγεωργίου και Αθηνά Χριστοπούλου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, εντός της δραστηριοποίησής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+, συμμετέχει ως εταίρος στο Σχέδιο «TRAIL – Teenagers: the Road with Autism to Independent Living», το οποίο στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων γύρω από τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πλαίσια για τα άτομα με αυτισμό και στην προσφορά καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων σε εκπαιδευτικούς/επαγγελματίες προκειμένου να υποστηρίξουν την περίοδο μετάβασης των εφήβων με αυτισμό στην ενήλικη ανεξάρτητη ζωή. Καθώς το έργο TRAIL οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, οι συμμετέχοντες φορείς οργανώνουν μία σειρά εθνικών ημερίδων με στόχο να συζητήσουν σε επίπεδο χώρας τα αποτελέσματα των δράσεων του έργου και να διατυπώσουν προτάσεις για το μέλλον.

Για την καλύτερη οργάνωση της ημερίδας, συνιστάται ηλεκτρονική εγγραφή στη διεύθυνση https://tinyurl.com/y8cjo8b5. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα ημερίδας:

16:30 – 17:00: Προσέλευση

17:00 – 17:30: Σύντομη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου TRAIL, από την κ. Ελένη Αναστασοπούλου, περιφερειακή διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και χαιρετισμός του κ. Παναγιώτη Κασσιανού, διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΥΠ.Π.Ε.Θ.

17:30 – 18:30 Παρουσιάσεις.

«Το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέσο διερεύνησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών» από τον Λάκη Κουρετζή, παιδαγωγό – σκηνοθέτη – συγγραφέα, επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ελληνική εκπαιδευτική πολιτική για τους μαθητές με αυτισμό: Διαπιστώσεις και προβληματισμοί στο πλαίσιο της τελικής διακρατικής συνάντησης του προγράμματος TRAIL», από την Αθηνά Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ΥΠ.Π.Ε.Θ.

«Παρουσίαση αποτελεσμάτων ευρωπαϊκής και εθνικής συγκριτικής έρευνας για την Κοινωνική Πολιτική και τις μεθόδους υποστήριξης των εφήβων με αυτισμό» από τη Βασιλική Τσελά, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Π.Δ.Ε.Θ.

«Καλές πρακτικές υποστήριξης των εφήβων με αυτισμό: Πλατφόρμα ηλεκτρονικών μαθημάτων και Καινοτόμος Οδηγός» από τον Ζήση Ζίκο, διοικητικό, Π.Δ.Ε.Θ.

«Καινοτόμοι μέθοδοι υποστήριξης των εφήβων με αυτισμό: Κινητή μονάδα επιστημόνων και διαδραστικό εκπαιδευτικό θέατρο», από τη Δήμητρα Ξεσφιγκούλη, εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

18:30 – 19:00 Διάλειμμα

19:00 – 20:00 Διαδραστικό εκπαιδευτικό θέατρο από τη Θεατρική Ομάδα «Έκφραση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass