Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΖΗΤΑ

«Να επανέλθει το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής στους πολύτεκνους φοιτητές»

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2018 16:34

«Να επανέλθει το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής στους πολύτεκνους φοιτητές, μαζί με τις άλλες κατηγορίες που τυγχάνουν ελεύθερης μετεγγραφής καθώς η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως και πολλαπλασίως τις οικογένειές μας», ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων από τον υπουργό Παιδείας.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης: «Η ΑΣΠΕ αλλά και οι σύλλογοι προτείνουν να γίνει η παρακάτω προσθήκη για λόγους δικαιοσύνης και υλοποιήσεως της Συνταγματικής επιταγής της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, με βάση την οποία οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους.

Επί του άρθρου 17 – Διατάξεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών που θα ψηφισθεί από τη Βουλή να προστεθεί: «Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, ενώ καταργείται η παρ. 7 περ. ε του ιδίου άρθρου».

Ο υπουργός Παιδείας είχε παλιότερα αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος των πολυτέκνων και υποσχέθηκε συνομιλίες με τα υπόλοιπα κόμματα για αλλαγή στον νόμο των μετεγγραφών. Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, οι πολύτεκνοι φοιτητές, δυστυχώς είναι πλέον ελάχιστοι και μόλις φτάνουν το 14% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφόμενων φοιτητών. Ο νόμος των μετεγγραφών των πολυτέκνων, λειτούργησε χωρίς προβλήματα επί 32 συνεχή έτη, όπως ομολογούσαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις. Το δικαίωμά τους είχε δοθεί ως δημογραφικό κίνητρο με το άρθρο 3 του ν.860/79, το οποίο δικαίωμα δυστυχώς καταργήθηκε το 2009 γιατί όπως ισχυρίσθηκε η υπουργός Παιδείας τότε προκαλούσαν συνωστισμό στις Σχολές(!), ενώ τον αριθμό των μετεγγραφόμενων συνεχώς από τότε αύξαναν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass