ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΑΣ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Ο ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Αλλαγή διευθυντή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας

* Οι διευθυντές σχολείων θα ψηφίσουν για τον νέο διευθυντή

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:33

 

 

Αποχώρησε χθες, από τη θέση του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, ο κ. Βασίλειος Σακελλαρίου, λόγω συνταξιοδότησης και τη θέση του ανέλαβε προσωρινά, μέχρι να οριστεί ο νέος διευθυντής, ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης (διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας).

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχώρησης του κ. Σακελλαρίου, στο γραφείο του, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παραδίδοντας τα ηνία στον κ. Σ. Βούλγαρη και ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τα καθήκοντά του.

Σε αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο κ. Βασίλειος Σακελλαρίου, αναφέρει: «Αγαπητοί συνάδελφοι. Με τη συμπλήρωση 37 χρόνων στην ενεργό υπηρεσία, εκ των οποίων τα τέσσερα τελευταία στη θέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, κλείνω την εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία και αποχωρώντας αισθάνομαι την ανάγκη να σας αποχαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που είχαμε.

Η θητεία μου στη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης συνέπεσε με μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στον δημόσιο βίο της χώρας μας, που άλλαξαν οριστικά το τοπίο και στο χώρο της εκπαίδευσης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εργάστηκα έχοντας σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα σχολεία μας, το συμφέρον των μαθητών και ενεργώντας παράλληλα με τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.

Στα τέσσερα αυτά χρόνια προσπάθησα να λειτουργήσω αμερόληπτα έναντι όλων, να συγκρουστώ με οπισθοδρομικές νοοτροπίες ζημιογόνες για την εκπαίδευση, που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, χωρίς να υπολογίζω το προσωπικό κόστος. Η αντιμετώπιση των θεμάτων και καταστάσεων από τη θέση του Δ/ντη Εκπ/σης διαπνέονταν από την ίδια ιδεολογία, την ίδια θεώρηση πραγμάτων που είχα και ως απλός μάχιμος εκπαιδευτικός. Επιδίωξα, καθ’ όλο αυτό το διάστημα, τη συνεργασία όλων εκείνων των φορέων που επηρεάζουν τη λειτουργία της εκπαίδευσης, γνωρίζοντας ότι η συναίνεση και η σύνθεση των απόψεων είναι βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και αναγκαία προϋπόθεση για το δημοκρατικό σχολείο.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου να μην αναφερθώ στους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, που με στήριξαν τα χρόνια αυτά και προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στην επίτευξη των στόχων μας και αποτελεί τιμή για μένα που συνεργάστηκα μαζί τους. Επίτευγμα που προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, αν συνυπολογίσει κανείς τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Πρωτοβάθμια Λάρισας: το μεγαλύτερο νομό της χώρας, την ανομοιογένεια των σχολείων, τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Τελειώνοντας σφίγγω νοερά το χέρι καθενός και εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Να σημειωθεί ότι φέτος αλλάζει η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων λήγει στις 31 Ιουλίου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση, για τις νέες διαδικασίες επιλογής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και μυστική ψηφοφορία διευθυντών σχολικών μονάδων.

Αναμένεται η σχετική εγκύκλιος, από το Υπουργείο, που θα καθορίζει τόσο τις ημερομηνίες κατάθεσης υποψηφιοτήτων όσο και τις ημερομηνίες και λεπτομέρειες της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με όσα είχαν προταθεί στη νομοθετική ρύθμιση, όσο αφορά στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, αναμένεται να «καταθέσουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας στο οικείο ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ όπου εμπεριέχονται και αποδεικνύονται τα τυπικά τους προσόντα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία. Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτισή τους (66% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).

Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 20% των ψήφων, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας από τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, αποκλείεται της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής, καθώς θεωρείται ότι δεν ικανοποιεί επαρκώς το κριτήριο αποδοχής εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην διαδικασία ψηφοφορίας συμμετέχουν επιπλέον και το 20% των Προϊσταμένων δημοτικών σχολείων καθώς και το 20% των Προϊσταμένων νηπιαγωγείων του οικείου ΠΥΣΠΕ, το οποίο ορίζεται με σειρά αρχαιότητας.

Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος.

Προκειμένου η ψηφοφορία να είναι έγκυρη απαιτείται αυξημένη συμμετοχή του σώματος των Διευθυντών σχολικών μονάδων και Προϊσταμένων νηπιαγωγείων του αντίστοιχου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ, και πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 65%».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass