ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Δημοσίευση: 18 Απρ 2018 16:02

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Θεολογία Διαλεγόμενη:

Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών», αύριο Πέμπτη 19 Απριλίου, 7.30-9.30 μ.μ., στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (1ος όροφος) του Γαλλικού Ινστιτούτου, στη Λάρισα. Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών (www.acadimia.org) λειτουργεί ως ένα ανοιχτό εργαστήρι σκέψης και διαλόγου της Εκκλησίας με τη διανόηση και την κοινωνία, οργανώνοντας με τη μορφή του ανοιχτού πανεπιστημίου ετήσιους θεματικούς κύκλους σπουδών, διεθνή σεμινάρια, συνέδρια και εκδόσεις. Συνεργαζόμενη στον εκδοτικό τομέα με γνωστούς εκδοτικούς οίκους, καθώς και με ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, από το 2014 με την ίδρυση της «Εκδοτικής Δημητριάδος», έχει εισέλθει σε μια νέα και σημαντική φάση του εκδοτικού της προγράμματος, με την αυτοέκδοση των έργων της αλλά και με τη δημοσίευση αυτοτελών έργων ευρύτερου θεολογικού και πνευματικού ενδιαφέροντος, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Πάγια επιδίωξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών στάθηκε η συνεργασία και η σύμπραξη με άλλους φορείς, η από κοινού συζήτηση, με πνεύμα σεβασμού στην ετερότητα του καθενός, των μεγάλων προβλημάτων του καιρού μας. Στο πνεύμα αυτό διοργανώνεται και Στρόγγυλη Τράπεζα σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οποία συμμετέχουν οι:

-Παντελής Καλαϊτζίδης, διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)

-Θωμάς Ψύρρας, φιλόλογος, συγγραφέας, τ. Βουλευτής

-Χρήστος Παπανικολάου, εικαστικός

-Βάσω Γώγου και Απόστολος Μπαρλός, εκπαιδευτές Ενηλίκων, μέλη τη Επιμορφωτικής Ομάδας για το Μάθημα των Θρησκευτικών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γ. Γιαννακόπουλος. Την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά οι: Νίκος Νικολαϊδης (τσέλο), Θηρίμαχος Πάκας (φωνή), Ματθαίος Ρίζος (κιθάρα), Κύρα Σαπλαχίδου (φλάουτο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass