ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι αιρετοί για τοποθετήσεις, υπεράριθμους

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2018 15:27

«Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες ρύθμισης των υπεραρίθμων και της τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά για το ερχόμενο σχολικό έτος» σημειώνουν, το τακτικό και το αναπληρωματικό μέλη στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δημ. Κοντελές και Παν. Ρεμπάπης αντίστοιχα, σε ανακοίνωσή τους προς τους καθηγητές.

Προσθέτοντας ότι «μια διαδικασία που έπρεπε να ξεκινήσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων στις 26 Μάρτη, αλλά το υπουργείο μόλις την περασμένη Παρασκευή εδέησε να ανακοινώσει τις νέες αναθέσεις μαθημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ που αντιστοιχούν στην νέα ομαδοποίηση – συγχώνευση των ειδικοτήτων.

 Συγχωνεύσεις ειδικοτήτων που υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για την εξοικονόμηση προσωπικού ανεξαρτήτως παιδαγωγικού κόστους. Μαζί με τις νέες αναθέσεις μαθημάτων (πέρα από την εξυπηρέτηση ορισμένων συντεχνιακών συμφερόντων) επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα σκηνικό ανθρωποφαγίας μεταξύ ειδικοτήτων για να μένουν στο απυρόβλητο οι βαριές κυβερνητικές ευθύνες για την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου.

 Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ένα χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο για το τελείωμα όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι 25 Μάη!!!!. Αυτό σημαίνει συνάδελφοι ότι εκτός από τις εκπαιδευτικές και διδακτικές υποχρεώσεις μας πρέπει να είμαστε σε on line σύνδεση με την ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να προλάβουμε προθεσμίες αιτήσεων για τους υπεράριθμους, τις βελτιώσεις, τις ενστάσεις κλπ μέσα σε 4- 6 ώρες όπως έχει γίνει στο παρελθόν!».

Οι αιρετοί εξηγούν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί (επικαιροποίηση πινάκων Α’, έλεγχος από το ΠΥΣΔΕ κλπ) και επίσης τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι κριθούν ως υπεράριθμοι. Με τους αιρετούς να καταλήγουν σημειώνοντας ότι «το χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολές πρέπει να σέβεται τις προθεσμίες που περιγράφουν τα Π.Δ. Το Υ.Σ. πρέπει να σεβαστεί τη νομοθεσία. Να τονίσουμε ότι θεωρούμε τον σύλλογο διδασκόντων κυρίαρχο όργανο στη σχολική μονάδα σε ό,τι αφορά και στον χαρακτηρισμό των κενών και πλεονασμάτων και δεν θα επιτρέψουμε καμία διόρθωση ή αλλοίωση του πίνακα Α χωρίς την έγκρισή του. Σε ό,τι μας αφορά θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης για ψαλίδισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κλάδο για ό,τι τον αφορά σπάζοντας τα οποιαδήποτε εμπόδια και στεγανά» καταλήγουν οι αιρετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass