Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ:

Η κυβέρνηση ακρωτηριάζει το Λύκειο

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 15:20

Δριμεία κριτική ασκεί η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή της και με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου για την κατάργηση των Πανελλαδικών και την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τον βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μετά τους «20.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» από το 2016 και σε βάθος τριετίας των υπουργών κ. Μπαλτά, Κουράκη, Φίλη και Βερναρδάκη έχουμε το νέο αφήγημα του σημερινού υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων» και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τον βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου. Αυτό θα ισχύσει μάλιστα, από τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου, εκτός των σχολών υψηλής ζήτησης, Πολυτεχνικές, Ιατρικές, Νομικές. Χωρίς να αλλάξει το Πρόγραμμα Σπουδών στην Α΄ και Β΄ Λυκείου « ακρωτηριάζεται» το Λύκειο, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου η Γ΄ τάξη του Λυκείου θα γίνει τάξη προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο. Πάει περίπατο η αυτοτέλεια του Λυκείου. Και όλα αυτά γίνονται, ενώ σε ένα μήνα τελειώνουν τα μαθήματα της Α΄ Λυκείου και οι μαθητές δεν γνωρίζουν το παραμικρό για ενδεχόμενες αλλαγές, ούτε έχει έρθει για διαβούλευση κανένα νομοσχέδιο. «Ραντεβού στα τυφλά» ή αλλιώς πορεία χωρίς πυξίδα, βλέποντας και κάνοντας. Ποιον κοροϊδεύει λοιπόν, ο κ. υπουργός; Για να γίνεται η εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια με τον βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου, απαιτούνται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα και όχι οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου. Απαιτείται το Απολυτήριο να είναι αξιόπιστο και οι βαθμοί του σταθμισμένοι και αντικειμενικοί. Σε όποια περιοχή της χώρας κι αν εκδίδεται το Απολυτήριο πρέπει να έχει το ίδιο αντίκρισμα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνον με εξετάσεις σε κοινά θέματα με ταυτόχρονη ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας στους προφορικούς βαθμούς. Οδηγούμαστε λοιπόν σε Τράπεζα Θεμάτων που τόσο λυσσαλέα πολέμησαν οι σημερινοί κυβερνώντες ή σε κεντρικές εξετάσεις. Εκτός κι αν επιλέξουν τη λύση της κλήρωσης!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass