Μαθήματα ανεκτικότητας - διαφορετικότητας στο σχολείο

* Διδάχθηκαν εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αγιάς στην Ισπανία

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 16:42

Το Γυμνάσιο Αγιάς, στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 με τίτλο «Καθοδήγηση εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση μαθητών ανομοιογενών τάξεων και τον περιορισμό της σχολικής διαρροής», πραγματοποίησε ήδη τη 2η κινητικότητα μετακίνηση εκπαιδευτικών του σχολείου στο Alcala de Henares, στην Ισπανία, την περίοδο 7 με 14 Μαΐου.

Οι εκπαιδευτικοί Ζαϊρέ Καρανάσιου Αικατερίνη και η υποδιευθύντρια του σχολείου Μπεϊνά Ευαγγελία παρακολούθησαν επιμόρφωση με τίτλο «Coaching for refugees asylum seekers, migrants Interculturality Tolerance and Diversity in the classrooms (Εκπαιδεύοντας πρόσφυγες, πολιτικά ζητούντες άσυλο και μετανάστες. Ανεκτικότητα και διαφορετικότητα στις τάξεις)».

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν εκπαιδευτικοί από άλλες χώρες, όπως Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Λιθουανία και Φιλανδία. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική EFT (emotional freedom technique), Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης, ως εργαλείο χαλάρωσης και συναισθηματικής αποφόρτισης και ενδυνάμωσης, τόσο των παιδιών, όσο και των δασκάλων, έγινε ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, όπως και υποσχέσεων για μελλοντική συνεργασία ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες.

Η 3η μετακίνηση κινητικότητα του σχολείου λαμβάνει χώρα από 19 ως 26 Μαΐου με συμμετέχουσες τις εκπαιδευτικούς Καρύτσα Αντιγόνη και Αμανατίδου Ειρήνη, εκ νέου στην Ισπανία. Ήδη, το σχολείο ετοιμάζει για τη νέα χρονιά συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού, λεπτομέρειες οι οποίες θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του σχεδίου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass