Εναρξη για το Πανεπιστήμιο των Πολιτών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ UNESCO

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 15:12

Την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” με την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων – «Κύκλων Μάθησης» που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αλέξη Κόκκο και, σύμβουλο τον βραβευμένο από την επιστημονική κοινότητα καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Columbia University της Νέας Υόρκης Ted Fleming.

Ο κ. Καλογιάννης, παρουσία του κ. Κόκκου, της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένης Αναστασοπούλου και εκπροσώπων φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τόνισε ότι το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» έχει ως σκοπό την οργάνωση και λειτουργία «κύκλων μάθησης» που αφορούν στο σύνολο των συμπολιτών μας και κατά προτεραιότητα ευάλωτες ομάδες, με σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των συμμετεχόντων, την αμφισβήτηση στερεοτυπικών ιδεών με τρόπο μετασχηματιστικό και την παροχή γνώσεων και διαμόρφωση ικανοτήτων χρήσιμων για τους πολίτες στην κοινωνική, επαγγελματική και προσωπική σφαίρα της ζωής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και για την υλοποίηση των σκοπών του προβλέπεται, η οργάνωση και λειτουργία Κύκλων Μάθησης που αφορούν σε ζητήματα κοινωνικού, ψυχολογικού, παιδαγωγικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων, διαλέξεων και εκδηλώσεων. Η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, η συνεργασία και συμπράξεις με φορείς και υπηρεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η δημιουργία και διάθεση εκπαιδευτικού και ενημερωτικού ψηφιακού και έντυπου υλικού, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια συναφής με τους σκοπούς του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι με τη συνεργασία διακεκριμένων εκπροσώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης και της απασχόλησης, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» χαρακτηρίζεται από δέκα θεματικά πεδία παρέμβασης με συντονιστές τους ακόλουθους:

Θεματικό Πεδίο 1: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Εκπαιδευτικών (Συντονιστές: Γκόβαρης Χρήστος, καθηγητής Διαπολιτισμικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μπάρλος Απόστολος, πρώην παιδαγωγικός σύμβουλος των ΣΔΕ Θεσσαλίας).

Θεματικό Πεδίο 2: Τεχνική – Τεχνολογική Εκπαίδευση (Συντονιστής: Βελισσαρίου Στάθης, Καθηγητής Τουριστικής Οικονομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας). Θεματικό Πεδίο 3: ΤΠΕ – Θετικές Επιστήμες (Συντονιστές: Κολοκοτρώνης Δημήτρης Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Λιόβας Δημήτρης Υπεύθυνος της επιτροπής επιμόρφωσης της ΕΕΠΕΚ).

Θεματικό Πεδίο 4: Άνεργοι και Προώθηση στην Αγορά Εργασίας. (Συντονιστές: Τσιούρβα Όλγα, Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας. Τράντας Γιώργος, Διευθυντής 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Λάρισας).

Θεματικό Πεδίο 5: Γενική παιδεία, Τοπική Ιστορία, Λογοτεχνία, Κοινωνικά Θέματα (Συντονιστές: Ψύρρας Θωμάς συγγραφέας. Γιαννακοπoύλου Ιωάννα Υποδιευθύντρια στο 2ου ΣΔΕ φυλακών Τρικάλων. Μάτος Τάσος Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων. Αγορίτσα Φανή, Φιλόλογος).

Θεματικό Πεδίο 6: Τέχνη και Εκπαίδευση (Συντονιστές: Παπαδημητρίου Άρτεμις, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής. - Μουσιώνη Λίνα, Παιδαγωγικά υπεύθυνη στα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων).

Θεματικό Πεδίο 7: Εκπαίδευση σε θέματα ευάλωτων ομάδων – Πρόσφυγες (Συντονίστρια: Μακρή Δήμητρα, Συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας).

Θεματικό Πεδίο 8: Ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για ΑΜΕΑ (Συντονιστής: Τσιουλάκης Ράλλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας). Θεματικό Πεδίο 9: Πρόληψη - Αγωγή Υγείας (Συντονιστές: Μπαμπαλής Δημήτρης Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ. Δημητριάδης Δημήτρης Οδοντίατρος). Θεματικό Πεδίο 10: Παρέμβαση στον πληθυσμό των Ρομά (Συντονιστής: Βούλγαρης Σωτήρης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας).

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί για τη νέα χρονιά δύο εκπαιδευτικοί κύκλοι με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Ευθυμίου με θέματα Τοπικής Ιστορίας και τον καθηγητή Ted Fleming με αντικείμενο τη λειτουργία της Σύγχρονης Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι για τους συμμετέχοντες στα προγράμματα που ανακοινώνονται δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση. Για πληροφορίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410-680205 και 2410-680215.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass