Ανακύκλωση πλαστικών πωμάτων

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 17:34

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε, τη φετινή σχολική χρονιά, δράση για τη συλλογή πλαστικών πωμάτων. Η δράση είχε τη μορφή διαγωνισμού μεταξύ των τμημάτων του σχολείου για το ποιο θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα και κατά τη διάρκειά της συγκεντρώθηκαν 1 τόνος και 300 κιλά πλαστικά καπάκια.


Τα τμήματα που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια είχαν ως έπαθλο μία διδακτική επίσκεψη στα Αμπελάκια και στην παραλία του Στομίου, την οποία καθάρισαν από σκουπίδια στο πλαίσιο της δράσης της HELMEPA «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη». Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν σε μαθήτρια με κινητικά προβλήματα για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να έχει ταυτόχρονα οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη και πως η ελάχιστη ατομική προσπάθεια, όταν λειτουργεί συλλογικά, οδηγεί σε εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναπτύσσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην κοινωνία.
Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση αυτή και την επόμενη χρονιά και καλούμε όσα άλλα σχολεία επιθυμούν, να συμμετέχουν. Ηδη φέτος το 18ο Δημοτικό Σχολείο και το αρτοποιείο «Σταρένιο» ενίσχυσαν την προσπάθειά μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass